Fyra mästare klara för nästa säsong

En brottare, en skidskytte, en travkusk och en ishockeyspelare är de fyra första deltagarna som har blivit klara för säsong 7 av Mästarnas mästare.

Frank Andersson – brottare,
en av Sveriges genom tidernas främste brottare. Under sin framgångsrika karriär vann Frank Andersson fyra EM-guld (1976, -78,-79 och 1981), tre VM-guld (1977, 1979 och 1982) och brons i OS 1984, allt i grekisk-romersk stil. Han har tilldelats Bragdguldet och hade även en karriär som proffsbrottare i USA. I dag jobbar han bland annat som föreläsare. (Frank Andersson var tilltänkt redan förra säsongen men kunde inte ställa upp på grund av hälsoproblem).

Helen A Johansson – travkusk,
Första och hittills enda kvinnliga travkusk som vunnit det prestigefyllda travloppet Prix d’Amerique 1995, med hästen Ina Scott. Hon har fått ett travlopp i Frankrike uppkallat efter sig, Prix Helen Johansson.

Anna Carin Zidek – skidskytt
Elitskidskytt och längdskidåkare, samt legitimerad sjukgymnast med smeknamnet ACO. Hon deltog i OS 2002, i Salt Lake City, då som längdskidåkare och slutade på 30:e plats på 15 km fritt. Tog guld i OS 2006 i Turin i 12,5 km masstart, skidskytte och silver i sprint och slutade fyra i sprint under OS 2010 i Vancouver. I världsmästerskap har Anna Carin Zidek deltagit åtta gånger och vunnit tre individuella medaljer.

Tomas Jonsson – ishockeyspelare,
räknas allmänt som en av de största spelarna i svensk hockeyhistoria med bland annat SM-guld med Modo 1979, Stanley Cup-segrar 1982 och 1983 med New York Islanders, samt VM-guld 1991 och OS-guld 1994. Som back var Tomas Jonsson en av Sveriges ”tre stora”, som tillsammans med anfallsspelarna Mats Näslund och Håkan Loob vann SM, VM, OS och Stanley Cup.

Mästarnas mästare

Några av Sveriges främsta idrottsstjärnor möts i fysiska och psykiska utmaningar