Här är deltagarna i årets Mästarnas mästare

Samtliga 18 deltagare i Mästarnas mästare 2018.

Den tionde säsongen av Mästarnas mästare bjuder inte bara på ett gäng välkända idrottsmän och kvinnor utan också på ett helt nytt tävlingskoncept. De tidigare MM-vinnarna Armand Krajnc, Magdalena Forsberg, Ingemar Stenmark och Peter Forsberg tävlar med 14 tidigare MM-deltagare i ett program som passande nog avgörs i Grekland, där idrottens vagga en gång stod. Och programledare är naturligtvis Micke Leijnegard.

Bästa laget vinner. Denna gång tävlar alltså deltagarna i lag med andra idrottare som har tävlat i sporter med liknande förutsättningar. Sex lag med tre deltagare i varje lag slåss om titeln. Lagen är indelade i två grupper som tittarna får följa i olika program och i varje grupp ingår tre lag.

– I Mästarnas mästare har vi under nio säsonger undersökt vem som är den mest mångsidiga atleten. Vi har samtidigt förstått att tittarna har undrat och diskuterat vilken idrott som är den mest optimala. Därför ska vi försöka utreda just det. I en storslagen jubileums- säsong ska vi helt enkelt ta reda på vilken sport som är bäst, säger Anders Wistbacka, projektledare på SVT.

– Jag tycker att det ska bli jättekul
att få vara med i Mästarnas mästare igen. Det ska bli intressant att se hur vi individuella skidåkare klarar oss emot lagidrottare i denna lagtävling. Kul också att få bilda lag med Pernilla Wiberg och Magdalena Forsberg, som är trevliga tjejer. Jag har goda minnen från förra gången och med åren glömmer man ju bort hur tuffa vissa moment var, som tur är, säger Ingemar Stenmark.

– Det känns meningslöst att försöka klä den här jubileumssäsongen i ord eftersom laguppställningen redan säger allt, säger programledaren Micke Leijnegard. Det är inte bara det att några av historiens främsta idrottsstjärnor ska tävla mot varandra, jag får lika mycket gåshud av tanken på att få se dem träffas! 


Deltagare 2018:

 

NamnLagGrenDeltog i MM år:
Kennet AnderssonBoll-lagetFotboll2016
Jesper BlomqvistBoll-lagetFotboll2013
Magnus WislanderBoll-lagetHandboll2012
Malin EwerlöfFriidrottslagetLöpning2013
Erica JohanssonFriidrottslagetLängdhopp2009
Mattias SunnebornFriidrottslagetLängdhopp2014
Sara Dikanda ErikssonKraftlagetBrottning2015
Tomas JohanssonKraftlagetBrottning2010
Armand KrajncKraftlagetBoxning2010
Emma IgelströmSimlagetSimning2009
Louise KarlssonSimlagetSimning2010
Anna LindbergSimlagetSimhopp2013
Magdalena ForsbergSkidlagetSkidskytte2013
Ingemar StenmarkSkidlagetAlpint2011
Pernilla WibergSkidlagetAlpint2012
Peter ForsbergSkridskolagetIshockey2016
Pelle FosshaugSkridskolagetBandy2009
Maria RoothSkridskolagetIshockey2017