Idrottsstjärnorna Micke Leijnegard vill se i Mästarnas mästare

Micke Leijnegard, programledare Mästarnas mästare.l
Micke Leijnegard har varit programledare för succéprogrammet sedan starten 2009.

Han var med från början. Hans påor har gått till historien. Micke Leijnegard har sett många stjärnor komma och gå i Mästarnas mästare. Säsong åtta har precis avgjorts där Peter Forsberg gick segrande ur striden. Nu hoppas Micke att fler idrottslegendarer vill ställa upp i succéprogrammet.

Programmet där några av Sveriges främsta idrottsmän och idrottskvinnor möts i fysiska och psykiska utmaningar hade premiär 2009. Programledaren Micke Leijnegard var med redan då, men det finns fortfarande många namnkunniga idrottare han vill se se göra upp om den åtråvärda titeln.

– Det finns många. Björn Borg, Gunde Svan, Börje Salming, Mats Sundin, Anja Pärson, Carolina Klüft. Susanna Kallur, om hon nu slutar någon gång, säger Micke på frågan om vilka namn han vill se i succéprogrammet.

Det är din åttonde säsong. Är det fortfarande lika roligt att göra Mästarnas mästare?

– Det är det. Definitivt. Det är lika roligt att göra programmet. Det blir jobbigare att bli borta för varje år från barn familj. Men själva programmet är fantastiskt roligt.

Se intervjun med Micke i SVT Play

Hoppas på Gunde Svan

Projektledare Anders Wistbacka, SVT, meddelar att tankarna kring en ny säsong undersöks och att produktionen nu ser över förutsättningarna. Exempelvis, vilka deltagare som kan tänkas vara med.

– Inga namn är klara för en säsong nio. Som vanligt vill vi få till en bredd vad det gäller olika idrotter, kända profiler, spännande livsöden och starka karaktärer. Det är mixen som är tricket. Självklart vore det underbart om vi äntligen kunde få med Gunde Svan, säger han.

Kan bli ett ”Mästarnas mästares mästare”

Många tittare har senaste säsongerna efterlyst ett ”Mästarnas mästares mästare”. Det vill säga, ett program där tidigare vinnare möts i en batalj om ett ännu större prestigepris.

– Vi kommer inte göra en ”Mästarnas mästares mästare” till en eventuell säsong nio. Däremot så kan man ju fundera på hur man gör med en tänkt jubileumssäsong tio. Att på ett eller annat sätt låta tidigare deltagare möta varandra i tävlingar vore spännande. Men frågan är ju naturligtvis om de själva är intresserade att vara med, säger Anders Wistbacka.

Den trogna Mästarnas mästare-tittaren får alltså hålla tummarna och i dagsläget spekulera kring vem av tidigare vinnare som skulle vara ”bäst när det gäller som mest”, som Micke brukar säga.

Vinnarna i Mästarnas mästare genom åren:

Per Elofsson – längdskidor (2009)

Armand Krajnc – boxning (2010)

Ingemar Stenmark – alpint (2011)

Jörgen Jönsson ishockey (2012)

Magdalena Forsberg – skidskytte (2013)

Thomas Ravelli – fotboll (2014)

Danijela Rundqvist – ishockey (2015)

Peter Forsberg – ishockey (2016)

Alla deltagare som medverkat i Mästarnas mästare

Mästarnas mästare

18 tidigare deltagare gör upp lagvis