Jon Olsson tvingas hoppa av Mästarnas mästare – ersätts av Emil ”HeatoN” Christensen

Jon Olsson och Emil Christensen
Jon Olsson och Emil Christensen

Skada hindrar freestyleåkaren Jon Olsson från att delta i nya säsongen av Mästarnas mästare. Nu fylls hans plats av e-sportstjärnan Emil ”HeatoN” Christensen. Ett deltagande som länge har efterfrågats av e-sportfansen.

Inspelningarna av Mästarnas mästare börjar nästa vecka men nu har programmet drabbats av ett sent avhopp. Freestyleåkaren Jon Olsson har blivit skadad.

– Tyvärr har Jon blivit skadad och kommit fram till att han inte kan vara med i årets säsong av Mästarnas mästare. Jag beklagar detta stort men respekterar hans beslut. Han gör bedömningen att han inte kan medverka i tävlingarna, säger Anders Wistbacka, projektledare för Mästarnas mästare.

Jon Olssons plats i tävlingen kommer att fyllas av e-sportstjärnan Emil  ”HeatoN” Christensen.

– Det känns helt fantastiskt. Det är väldigt stort både för mig personligen och för hela e-sportcommunityn som har kämpat ganska länge för det här, så det är riktigt kul, säger Emil  ”HeatoN” Christensen.

E-sportfansen startade till och med en Facebook-grupp med syftet att få med ”HeatoN” i programmet och ”HeatoN” har själv gästat Mästarnas mästares Eftersnack och pratat om det faktum att många inte ser e-sport som en riktigt sport.

– Jag vill tacka alla för stödet. E-sport är ju lite en generationsgrej och alla har nog inte förstått vad det är utan det kommer med den yngre generationen. Jag tror att alla som har försökt pusha för det här har gjort att folk har fått upp ögonen för denna underbara sport, säger Emil  ”HeatoN” Christensen.

”HeatoN” ger sin syn på idrott, sport kontra e-sport och vad som krävs för att bli en bra ”gamer” i Eftersnack

Mästarnas mästares projektledare Anders Wistbacka tror att ”HeatoN” kommer att tillföra mycket till programmet.

– Jag är glad att vi har hittat en mycket meriterad ersättare i Emil ”HeatoN” Christensen. Hans bakgrund som e-sportare kommer ge helt nya infallsvinklar och berättelser.

Nu förbereder ”HeatoN” sig för fullt för tävlingarna.

–  Det är hårdträning som gäller nu ända fram tills vi åker. Man kanske inte kommer i sin livs form men i bra form i alla fall. Men jag tror det kommer att gå bra ändå, jag har stor vinnarskalle och bra reflexer så det kommer jag att nå långt på.