Patrik Andersson och Anna Olsson till Mästarnas mästare

Foto: Jonas Ekströmer/ Tobias Röstlund/TT

En fotbollsspelare och en kanotist ansluter till nästa säsongs gäng av mästare.

Anna Olsson – kanot ,
välmeriterad kanotist med hela fyra OS-medaljer: Guld och silver i Los Angeles 1984, brons i Barcelona 1992 och brons i Atlanta 1996. Utöver det har hon tagit 8 medlajer i VM, ett guld, tre silver och fyra brons.

Hennes syskon Karin och Gunnar Olsson har också tävlat för Sverige i kanot i OS. Anna började paddla kanot 1972 och bar den svenska fanan vid OS-invigningen i Sydney 2000.

Patrik Andersson – fotboll,
även kallad ”Bjärred”, debuterade i allsvenskan 1989 och i svenska landslaget 1992. Han har tillhört den absoluta toppen bland svenska spelare och är en av Sveriges bästa mittbackar, av många ansedd som den bästa, och han var under flera år lagkapten i landslaget.

Han var en uppskattad spelare under många år i Borussia Mönchengladbach. När laget åkte ur Bundesligan 1999 bytte Andersson till storklubben Bayern München där han firade stora framgångar. 2001 var han stor hjälte när han säkrade ligaguldet med ett frisparksmål i slutsekunderna i den sista ligaomgången och samma år vann han Champions League med Bayern. Efter det såldes han för 75 miljoner kronor till storklubben FC Barcelona.

Tidigare har man gjort klart med mästarna:

Frank Andersson

Helen A Johansson

Anna Carin Zidek

Tomas Jonsson

Anette Norberg

Björn Lind

Sara Dikanda

Magnus Muhrén