”Man får bara en chans i Mästarnas mästare” – och Peter Forsberg tog den

Peter Forsberg i Mästarnas mästare.
”Foppa” om vinsten, förberedelserna, stödet och längtan hem till familjen.

EXKLUSIV INTERVJU. Han har vunnit VM, OS och Stanley cup. Nu kan Peter ”Foppa” Forsberg även titulera sig som Mästarnas mästare efter en jämn mästarduell mot kickboxaren Caroline Ek.

Se Mästarnas mästare i SVT Play

Peter Forsberg var bäst när det gällde som mest. Kickboxaren Caroline Ek såg ut att ta hem det när hon i stora delar av Mästarduellen låg steget före. Men inför sista momentet – pricka bensindränkta stålfat med brinnande facklor – visade ishockeyspelaren på nerver av stål och lyckades först få fyr på elden.

– OS-guld, VM-guld, Stanley cup och så Mästarnas mästare. Det är perfekt, säger han direkt efter vinsten.

Gick ner nio-tio kilo

– Jag är jätteglad att få vara med och vunnit det här. Det hade jag inte trott när jag började träna för ett antal månader sen, säger han i en exklusiv intervju till SVT.

Att Peter Forsberg är en vinnare bekräftas i hans mästarfilm och nog var han en av favoriterna när årets deltagare tillkännagavs. Men liksom framgångarna i ishockeykarriären förberedde sig årets vinnare väl inför Mästarnas mästare.

– Jag har tränat ganska hårt. Jag har gått ner nio-tio kilo och sprungit ett antal gånger. Fästmön har slängt ut en i spåret, säger han.

– Det känns jätteskönt att i dag få betalt för det. Man får ju bara en chans i Mästarnas mästare. Det är skönt att stå här som vinnare.

Berätta om mästarduellen?

– Jag fick kasta många (facklorna i slutet av mästarduellen reds. anm. ). Det var svårt, det var mörkt där ute, man såg inte riktigt. Jag tyckte jag hade några i men de var just över och jag tror hon (Caroline Ek) var nära också. Men det var svårt med avståndsbedömningen när det var mörkt.

Fästmön största stödet

Hur har den här tiden varit?

– Det var kul att träffa alla deltagare och vara i huset. Men nu längtar jag hem till  familjen, självklart. Jag har varit borta ett tag och har lite att ta hand om. Fästmön har varit suverän. Hon har suttit hemma 16-17 dar själv med två barn.

– Nu får jag ta hem lite blommor till henne i alla fall. Skönt att få komma hem igen till familjen, säger årets Mästarnas mästare Peter Forsberg.

Se hela intervjun här

Barndomen, målen, bragderna och smällarna – Se Peter Forsbergs mästarfilm

”Ångra lite i dag att jag inte tog han” – Forsberg om tuffa tacklingen

Se alla vinnare och deltagare som medverkat i Mästarnas mästare

Mästarnas mästare

18 tidigare deltagare gör upp lagvis