Här är samtliga deltagare i Mästarnas mästare

Några av Sveriges främsta idrottsmän och idrottskvinnor möts i fysiska och psykiska utmaningar. Årets säsong äger rum i Kroatien. Nytt för i år – Micke Leijnegard sänder live på webben direkt efter programmet.

Grupp 1:

Kajsa Bergqvist, höjdhopp

Johanna Sjöberg, simning

Theresia Larsson, karate

Mattias Sunneborn, längdhopp

Sven-Åke Lundbäck, längdskidor

Tommy Söderström, ishockey

 

Grupp 2:

Christian Olsson, tresteg

Lars Frölander, simning

Thomas Ravelli, fotboll

Anna Laurell, boxning

Marit Söderström Nord, segling

Anna Olsson, längdskidor

 

Theresia ”Tess” Larsson,
har en framgångsrik idrottskarriär inom karate bakom sig. Hon tog VM-guld 1996 och ett brons i World Games 1997, blev Svensk Mästarinna i lättvikt tio år i rad. Hon har tagit medaljer av alla valörer i de nordiska mästerskapen, med svenska landslaget och har ett individuellt brons.

Efter avslutad idrottskarriär flyttade Theresia Larsson med familj till Frankrike för att förverkliga en dröm, att driva en MultiKamp-sportclub och arbeta med sin hobby.


Johanna Sjöberg,
tidigare simmare med fjärilsim och frisim som specialitet. Hon har bland annat vunnit 12 EM-guld, 5 VM-guld och OS-brons i 4x100 meter frisim (2000). Hon blev svensk mästare 27 gånger och mottog 1999 utmärkelsen Årets Idrottskvinna. Johanna Sjöberg avslutade sin aktiva karriär 2006 och i dag arbetar hon som idrotts-och friskvårdsansvarig.


Tommy Söderström,

efter bland annat två VM-guld (1991, 1992), ett VM-silver (1993) och två SM-guld avslutade Tommy Söderström 2000 sin aktiva idrottskarriär som hockeymålvakt. Han var en av de första svenska hockeymålvakterna att etablera sig i NHL där han spelade för Philadelpia Flyers och New York Islanders, i Sverige för bland andra Djurgårdens IF och Svenska Landslaget, där han gjorde 65 A-landskamper.


Mattias Sunneborn

Med personbästa (utomhus) på 8,21 meter och guld i inomhus-EM 1996, VM-silver 1995, samt flertalet guldmedaljer i SM är Mattias Sunneborn en av våra framsta längdhoppare genom tiderna.

Elitkarriären avslutades 2002, men 2005 återupptogs tävlandet igen och den sena karriären har gett bland annat veteranvärldsrekord i femkamp både inomhus och utomhus.


Anna Laurell

Med två VM-guld, 2001 och 2005, och ett VM-silver 2008, samt VM-brons 2012, är Anna Laurell en av våra största boxare. Nu ger hon sig in i kampen om den åtråvärda titeln i Mästarnas mästare.

Anna Laurell blev den första kvinnan att utses till ”årets boxare” den 30 september 2005.

Efter OS i London 2012, där hon tog sig till kvartsfinal, bestämde hon sig för att lägga handskarna på hyllan och är i dag tränare på IF Linnéa i Stockholm. Dessutom doktorerar hon i organisk kemi vid Kungliga tekniska högskolan i Stockholm.


Marit Söderström Nord
Hon var under flera är en av världens främsta seglare. Med totalt tio VM-guld i E-jolle, laser, 470 och enmansbåt.

Hon blev världsmästare och tog OS-silver i 470 1988 ihop med Birgitta Bengtsson. Under OS i London 2012 arbetade hon som expertkommentator för SVT och kommenterade Fredrik Lööfs och Max Salminens OS-guld.


Thomas Ravelli

En an våra största fotbollsspelare för evigt inskriven i historieböckerna efter den klassiska straffräddningen vid VM 1994. Målvakten vann även åtta SM-guld med Öster och IFK Göteborg och har rekordet för antal landskamper.

Han avslutade sin fotbollskarriär genom att spela säsongen 1998-1999 i Tampa Bay Mutiny, USA.

Lars Frölander,
en av våra största simmare och tog guld på 100 meter fjärilsim i OS i Sydney 2000.

Sven-Åke Lundbäck,
vann OS-guld i Sapporo 1972 och har även vunnit Vasaloppet och VM.

Anna Olsson,
tog guld i lagsprinten tillsammans med Lina Andersson vid OS i Turin 2006 och avslutade sin karriär efter OS 2010. Under SM-veckan i vintras var hon SVT:s expertkommentator.

Kajsa Bergqvist,
fridrottsstjärnan som har VM-guld, OS-brons och EM-guld. En av våra stora höjdhoppare genom tiderna.

Christian Olsson,
relativt nypensionerad mästare som kan pryda prishyllan OS-guld, VM-guld och EM-guld i trestegshopp.

I programmet, som sänds under våren 2014, blandas krävande tävlingar med porträtt och möten mellan de tolv deltagarna. Årets säsong spelades in i Kroatien.

Mästarnas mästare

Några av Sveriges främsta idrottsstjärnor möts i fysiska och psykiska utmaningar