Molly Sandéns vågade löfte

Molly Sandén tog sig tid att ge långa utförliga svar på fansens frågor. Hon avslöjar bland annat att hon lovat att hoppa bungy jump om hon går vidare till final på lördag. Läs hela chatten här!

Molly Sandén:  Hej alla fina! Nu är jag redo för era spännande frågor! Puss och kram

hanna: Hej ! är du nervös och vilka är dina förebilder? heja heja dig !!!

Molly Sandén:   Hej Hanna! Ja, jag måste erkänna att jag är lite nervös... men det gör att man blir extra laddad och fokuserad när man väl går upp på scenen! Jag har ju en massa förebilder... hm... Just nu är jag väldigt inne på starka röster och Girlpower-låtar! Några favoriter är bl.a. Beyoncey, Rihanna och Adele. Sen gick ju tyvärr en av mina största idoler bort nu i förra veckan. Whitney Houston. Vilken röst den kvinnan hade!

Daniela: Hej Molly! Hur lång är du? :)

Molly Sandén:   Vilken rolig fråga! Jag är nog ca 167 cm...

Josefin: Hej undrbara Molly :D jag har två frågor..Vad handlar din låt om??? och när kommer ditt album ut???stort lycka till imorgon kommer rösta på dig för du är bäst!!!

Molly Sandén:  Hej fina! Vad glad jag blir! Min låt handlar om ensamhet och saknad. Att man försöker intala sig själv att man är stark och klarar sig jättebra ensam, men att man ändå sitter och gråter... Den här låten har hjälpt mig under en ganska omtumlande och svår tid, och jag hoppas att den kanske kan hjälpa någon annan som är eller har varit i min situation. För även om låten är ganska sorglig så har den ett positivt budskap - att det är helt okej att vara ledsen ibland. Det betyder inte att du är svag!  Albumet kommer släppas någon gång i slutet på april-början på Maj. Ska bli så kul att få dela min nya musik för er! Hoppas ni gillar det! 

Amina: Hur många syskon har du

Molly Sandén:  Jag har två systrar som heter Frida och Mimmi. Dom är mina absolut bästa vänner! Är så lyckligt lottad som har dom!

Fredrik Halmstad: Hej Molly! Hur känns det att sjunga på engelska i Melodifestivalen? Det man har hört av låten gör att du redan är given för globen, otroligt stark text, sedan gäller det bara att du slår dom där. Grymt bra låt! Kram från Halmstad

Molly Sandén:   Va kul att du gillar den! För mig är det ingen större skillnad att sjunga på engelska eller svenska så länge jag verkligen vet vad texten handlar om, och så länge jag står för den. Jag själv lyssnar på musik på båda språken, och anledningen till att det blev på engelska den här gången var för att jag varit mycket i LA och Nashville den senaste tiden och skrivit med en massa duktiga låtskrivare där. Dessutom finns det fler möjligheter att komma utanför sverige när man sjunger på engelska.

lollo: har du några husdjur ?

Molly Sandén:  Jag har en katt som heter Måns.

Anna (Denmark): Hej Molly! Vilken låt är din favorit i Deltävling 3? (

Molly Sandén:   Jag har tyvärr inte hunnit höra alla låtarna än... men det jag har hört hittills låter VÄLDIGT bra! Det kommer nog bli en riktigt bra show imorgon!

Emma: Vad är det fösta du gör om du går till globen(som du gör)?

Molly Sandén:  Första tanken kommer nog vara "ööööööh... drömmer jag?!" sen kommer jag förmodligen hoppa upp och ner och skrika helt hysteriskt. Jag tror även jag har råkat lova att jag ska hoppa Bungy-jump om jag går vidare till globen... haha.

Carro: Hej Molly! Du är bäst ingen protest. Hopppas du vinner i morgon! Jag har en fråga: vad är det värsta som kan hända för dig på scen? kram kram ps. skulle bettyda mycket om du svara!

Molly Sandén:  Tack söta du! Hm... det skulle ju inte vara så kul om jag snubblade... eller sjöng falskt... eller om byxorna sprack... nej nu blir jag ju alldeles nervös! Haha! Nej, det värsta vore nog att känna att jag inte förmedlat låtens budskap på bästa möjliga sätt... den här låten betyder så mycket för mig och jag hoppas verkligen att jag kan få ut alla dom här känslorna som finns inom mig när jag sjunger den.

Klass 4: Hur började du sjunga?

Molly Sandén:   Mina föräldrar säger att jag sjöng innan jag började prata. Mina dockor pratade liksom inte med varandra när jag var liten. De SJÖNG till varandra istället. Som värsta musikalerna! Så någonstans har jag nog alltid vetat att det är musik jag vill hålla på med!

Olivia Lindblom: Hej Molly! Du har ju skrivit en del av låten själv och jag undrar hur du kom på den. Jag är själv jätte dålig att komma på sånt, så jag undrar om du kan hjälpa mig? Stort lycka till imorn!

Molly Sandén:   Tack! Det som var så fantastiskt med den här låten var att den bara tog typ 20 minuter att skriva... den kändes liksom så självklar. Texten och budskapet kom direkt från hjärtat och var inte tillkonstlat på något sätt. Annars brukar det en låt ta flera dagar att skriva, och man brukar göra en massa ändringar innan man blir nöjd. Så det kan vara väldigt olika! Men ett tips är att alltid försöka göra klart en låt, även om du inte blir nöjd. Sluta inte skriva bara för att du inte känner dig 100% nöjd. Då är det bättre att göra klart den och ändra den i efterhand, när du har en hel låt. Annars kanske du går miste om en fantastisk låt! Ett annat tips är att skriva om sånt som verkligen betyder något för dig. Då kommer förhoppningsvis alla andra bli berörda.

Tova 11 år: Vilken skola gick du på när du var lika liten som jag? Jag är 11 år

Molly Sandén:  Från 4an till 9an gick jag på Adolf Fredriks Musikklasser i Stockholm - en riktigt bra skola som lärde mig grunderna och att sjunga i kör. Efter det gick jag på världens bästa Rytmus! Kom fram till igår att hela FEM av bidragen här i Leksand innehåller någon som har gått eller jobbat på Rytmus!

Nike: Hej, Molly! Hur gammal var du när du var med i Junior Eurvision? Den låten var grym! Tycker att du e en helt grym artist, du är min största idol!

Molly Sandén:  Jag var 13 år gammal när jag skrev låten, och 14 när jag gjorde själva programmet. Tack va söt du är!

Kissi: Hej Molly! Tyckte du att det var roligt i skolan?

Molly Sandén:   Jag har faktiskt alltid gillat skolan även om det varit jobbigt ibland. Nu i efterhand är så jag sååå glad och stolt över att jag gick klart! Det känns tryggt att ändå ha en utbildning att luta sig tillbaka på!

Limpan: Hej Molly! Varför ville du söka till Melodifestivalen en andra gång? :)

Molly Sandén:   Jag bara älskar ju melodifestivalen! Och den veckan jag hade i Leksand när jag tävlade år 2009 var den bästa i mitt liv! Hade så fruktansvärt kul! Så nu när jag hade en låt som jag älskade så mycket kunde jag ju bara inte låta bli!

Molly Sandén:   Bästa ni! TACK för era roliga, kloka och intressanta frågor! Hoppas ni också känner er nöjda med svaren! Önskar av hela mitt hjärta att jag kunnat svara på några fler, men nu måste jag springa iväg för hinna med en intervju innan nästa rep. Om ni känner att ni har en fråga ni verkligen måste få svar på kan ni alltid skriva till mig på min blogg (http://blogg.veckorevyn.com/mollysanden/) eller min facebook fanpage (http://www.facebook.com/mollysandenofficial)! PUSS PÅ ER!

Melodifestivalen 2019

Hela Sveriges fest