Ace Wilder om andraplatsen i Melodifestivalen 2014: ”Jag är lite glad att det är över”

Foto: Olle Kirchmeier/SVT
Ace Wilder.

Hon var snubblande nära att vinna Melodifestivalen 2014. Direkt efter tv-sändningen träffade svt.se/melodifestivalen en lättad Ace Wilder, som inte sörjer andraplatsen. Tvärtom, hon har vunnit en större publik – och sig själv.

Två poäng. Det var allt som saknades för att Ace Wilder skulle gå upp på en delad förstaplats med Sanna Nielsen. Trots segervittring uttrycker Ace Wilder, eller Alice Gernandt som hon egentligen heter, en lättnad över sin andraplats i Melodifestivalen 2014.

– Jag är faktiskt lite glad att det här är över. Det har varit så mycket känslor – upp och ner och överallt. Det har varit en otrolig resa, så nu ser jag fram emot att sitta hemma i min soffa och inte göra någonting. Vara ”busy doin' nothin'”, säger hon och ler stort.

Fick högst poäng från internationella juryn

Hennes resa i Melodifestivalen 2014 började med en skrällseger i den tredje deltävlingen i Göteborg. Hon slog ut veteraner samt favoriter och reagerade med att hälsa ett ”förlåt” till Dr Alban direkt efter tv-sändningen.

När hon under den rafflande finalen plockade tolva efter tolva från Italien, Israel, Holland, Ryssland och Danmark, var det just den kvällen i Göteborg som hon satt och tänkte på.

– Jag fick samma tankar som när jag gick vidare till final. Det var så chockerande att folk tycker om det. Jag tycker om min låt, men jag har alltid fått höra att den är så annorlunda i Mello-sammanhang, så jag var bara chockad och överraskad – på ett bra sätt.

Har hittat sig själv som Ace Wilder

Under resans gång, har Melodifestivalen i stadig takt förändrat sångerskans liv.

– Jag var beredd på att få jobba hårt, upp tidigt på morgonen, tvätta håret varje dag (teatralisk suck), sminka mig. Det har varit jättekul och jag har försökt lära mig så mycket som möjligt, som att hantera media. Som artist har Melodifestivalen gett mig exponering och jag har hittat mig själv som Ace Wilder.

Vem är Ace Wilder i dag?

– I början var jag väldigt osäker på allting och visste inte riktigt vad Ace Wilder tänker eller säger. Så nu känner jag mig tryggare och börjar komma in i rollen mer. I dag är Ace Wilder vild och en tuff, cool, lugn tjej. Och vild också, sa jag det? Och på måndag sitter hon, eller jag, i en studio och jobbar.

Melodifestivalen 2019

Hela Sveriges fest