Ace Wilder om sitt alter ego: ”Som Ace blir jag större”

Foto: Olle Kirchmeier/SVT
Ace Wilder gör debut i Melodifestivalen.

När Alice Gernandt kliver upp på scenen byter hon namn och personlighet. Ace Wilder är hennes vildare alter ego.

Ace Wilder heter egentligen Alice Gernandt, men när hon kliver in i sin artistroll skakar hon samtidigt av sig personen bakom sitt födelsenamn.

– Vad som är skillnaden på Ace och Alice – det är en bra fråga. Ace är den vildare versionen av Alice. Det funkar som ett alter ego. Ace Wilder blir väldigt energisk och gör saker som jag kanske inte skulle göra när jag hänger med mina vänner, liksom. Jag blir bara mycket större.

En vildare version av Kim Wilde

I den tredje deltävlingen i Göteborg gör Alice debut i Melodifestivalen under sitt alter ego Ace Wilder. Artistnamnet förknippar hon med energi och musik med tryck i.

– Alice passar inte riktigt det jag vill göra, som är popmusik med lite ”punch” i liksom. Så då tog jag ett gammalt smeknamn, Ace, och Wilder kommer från att jag ibland kan låta som Kim Wilde, fast lite vildare.

Hon har burit namnet Ace Wilder i ungefär tre års tid. Trots att Ace Wilder är en vild och självsäker poptjej, känns det ändå pirrigt att kliva upp på den stora arena-scenen.

– Det känns nervöst, fast jätteroligt. Scenen är ju bara: ”wow”. Gud, vad stort det är! Jag är väl nervös över att göra ett bra jobb, liksom. Men vi har repat så mycket och så länge nu, så det ska ju sitta.

”Vilken resa det här är”

Hon är född och uppvuxen i Florida. När hon flyttade tillbaka till Sverige fick hon upp ögonen för musiken på allvar. Hon är till och med upphovsman till tre topp 10-hits i Tyskland. Genom att medverka i Melodifestivalen hoppas hon bli Ace Wilder med hela svenska folket.

– Vilken resa det här är. Det är roligt att vara med och se allting. Att stå och lyssna på de andra och lära mig av dem, se hur de jobbar och funkar. Jag försöker ta lite av alla. Alla har ju bra tips och är väldigt proffsiga.

Det finns dock ett tips som Ace Wilder har fastnat särskilt mycket för:

– Att jag inte ska tänka på att ni är här. Det tipset fick jag från Alban.