Ace Wilders ”Don't Worry” röstas fram till Årets scenshow i Melodifestivalen 2016

Ace Wilder

Ace Wilders späckade nummer har kammat hem ett flertal Mebbis under finalveckan. Den här gången har hon röstats fram som Årets scenshow: ”Det är det man jobbar för” säger en glad Ace Wilder.

Publiken har talat. Ace Wilder står för årets bästa scenshow, med sitt nummer ”Don't Worry”. Det är en glad Ace Wilder som får beskedet.

– Det är lite det man jobbar för. Tävlingen är en smaksak, alla lägger ner lika mycket tid och energi. Ibland går det inte hela vägen, men man blir ändå glad åt att folk tar till sig showen, det är liksom det man vill visa. Jag är superglad för det här.

Under framträdandet pryds scenen av en pyramid byggd av boxar. Ace Wilder inleder numret i en av boxarna för att sedan ta sig ned på scenen där hon får sällskap av fyra bakgrundsdansare.

Flera influenser bakom numret

Showen har ett flertal olika influenser, som alla tillhör Ace Wilders intressen och förebilder. Samurajkulturen, Michael Jackson och Elvis har stått förebilder för såväl scenografin som dansen.

– Dansen ska andas kontroll, som är ett kännetecken för samurajer. Själva rörelserna är inspirerade av Michael Jackson och Elvis, berättar hon.

Bakom numret står koreografen Litho Nericcio, tillsammans med producenterna Mari Ryberger och Lotta Furebäck.