Alcazar återförenas – gör comeback i Melodifestivalen 2014

Alcazar gör comeback i Melodifestivalen.
Alcazar gör comeback i Melodifestivalen.

Nu är det klart – Alcazar återförenas för att tävla i Melodifestivalen för femte gången. Gruppen tävlar med ”Blame It on the Disco” i fjärde deltävlingen. ”Låten är en riktig festsmäll”, säger Andreas Lundstedt.

För snart tre år sedan slog nyheten ned som en bomb – Alcazar går skilda vägar efter tio år.

De återförenades tillfälligt under Melodifestivalen 2013 under en mellanakt tillsammans med programledaren Danny Saucedo.

Men nu är discogruppen, som tävlat i Melodifestivalen vid fyra tillfällen, tillbaka.

Andreas Lundstedt, Lina Hedlund och Tess Merkel tävlar med låten ”Blame It on the Disco” i Melodifestivalens fjärde deltävling i Örnsköldsvik 22 februari.

”Flera låtförfrågningar”

Låten är skriven av Fredrik Kempe, David Kreuger och Hamed ”K-One” Pirouzpanah.

– Vi har fått flera låtförfrågningar i höst men ingen av dem passade oss för att vara med i Melodifestivalen. Efter att vi lyssnat på Blame it on the disco gick det däremot inte att tacka nej. Den är Alcazar rakt igenom, en riktig festsmäll, säger Andreas Lundstedt till Göteborgs-Posten på nätet.

Nionde gången för Lundstedt

Lundstedt gör därmed sin nionde start i Melodifestivalsammanhang. Tidigare har han tävlat fyra gånger som soloartist respektive fyra gånger i Alcazar. Noterbart är att Tess Merkel körade bakom Lundstedt i Melodifestivalen 1997 (”Jag saknar dig, jag saknar dig”).

Samtidigt har Lina Hedlund, utöver sina två tillfällen med Alcazar, framfört två bidrag (som soloartist respektive tillsammans med systern Hanna Hedlund).

Melodifestivalen 2019

Hela Sveriges fest