SVT1Lör 3/2-10/3

Alcazar återförenas – gör comeback i Melodifestivalen 2014

Alcazar gör comeback i Melodifestivalen.
Alcazar gör comeback i Melodifestivalen.

Nu är det klart – Alcazar återförenas för att tävla i Melodifestivalen för femte gången. Gruppen tävlar med ”Blame It on the Disco” i fjärde deltävlingen. ”Låten är en riktig festsmäll”, säger Andreas Lundstedt.

För snart tre år sedan slog nyheten ned som en bomb – Alcazar går skilda vägar efter tio år.

De återförenades tillfälligt under Melodifestivalen 2013 under en mellanakt tillsammans med programledaren Danny Saucedo.

Men nu är discogruppen, som tävlat i Melodifestivalen vid fyra tillfällen, tillbaka.

Andreas Lundstedt, Lina Hedlund och Tess Merkel tävlar med låten ”Blame It on the Disco” i Melodifestivalens fjärde deltävling i Örnsköldsvik 22 februari.

”Flera låtförfrågningar”

Låten är skriven av Fredrik Kempe, David Kreuger och Hamed ”K-One” Pirouzpanah.

– Vi har fått flera låtförfrågningar i höst men ingen av dem passade oss för att vara med i Melodifestivalen. Efter att vi lyssnat på Blame it on the disco gick det däremot inte att tacka nej. Den är Alcazar rakt igenom, en riktig festsmäll, säger Andreas Lundstedt till Göteborgs-Posten på nätet.

Nionde gången för Lundstedt

Lundstedt gör därmed sin nionde start i Melodifestivalsammanhang. Tidigare har han tävlat fyra gånger som soloartist respektive fyra gånger i Alcazar. Noterbart är att Tess Merkel körade bakom Lundstedt i Melodifestivalen 1997 (”Jag saknar dig, jag saknar dig”).

Samtidigt har Lina Hedlund, utöver sina två tillfällen med Alcazar, framfört två bidrag (som soloartist respektive tillsammans med systern Hanna Hedlund).