Danny Saucedo blir den fjärde medlemmen i Alcazar

Danny Saucedo uppfyller sin dröm och blir den fjärde medlemmen i Alcazar.
Danny Saucedo uppfyller sin dröm och blir den fjärde medlemmen i Alcazar.

Nu återvänder Andreas Lundstedt, Lina Hedlund och Tess Merkel till Melodifestivalen som ett återförenat Alcazar i lördagens mellanakt. Dessutom får de en fjärde medlem – programledaren Danny Saucedo.

Beskedet att Alcazar skulle splittras slog ner som en bomb för snart två år sedan. Då hade gruppen funnits i över tio år – tre år i den nuvarande konstellationen.

Men på lördag kan alla fans se fram emot en efterlängtad comeback. Veckans mellanakt är nämligen en sprakande show med Alcazar i centrum.

– Det kommer att bli ett färgsprakande, galet och roligt nummer. Jag vill att hela Malmö Arena ska dansa, säger Melodifestivalens regissör Edward af Sillén.

Danny blir gruppens fjärde medlem

Precis som tidigare veckor kommer programledarna att ha en central roll i mellanakten. Men denna gång är det bara en av de två som får vara med.

– Vi vill bjuda på stora shownummer i varje program, men det är viktigt att vi har med programledarna och i detta nummer kan jag berätta att Danny kommer att joina Alcazar, avslöjar Edward.

Danny Saucedo kommer tillsammans med Alcazar att göra tre av gruppens största hits. Kvartetten stylas av Maggan Julle, som flög till London enbart för att köpa tyger till de outfits som gruppen bär i mellanakten. Koreografin är gjord av Sabina Dalfjäll som även gjorde koreografin till öppningsnumret i Karlskrona.

Stort intresse kring mellanakterna

Årets mellanakter har blivit mycket uppmärksammade, och skiljer sig från tidigare år då även programledarna medverkar varje vecka.

I Karlskrona fick Danny Saucedo en lektion i klass och stil av Kristian Luuk och Lena Philipsson, i Göteborg tog Gina och Danny oss till Indien med Bollywood-versionen av "In the Club", och i Skellefteå drog Karl Dyall och Rennie Mirro med programledarna på en tidsresa till 40-talet.

Melodifestivalen 2019

Hela Sveriges fest