”Nu är det över”: Andreas Johnson sist i Melodifestivalen 2015

Han blev omkramad av alla backstage efter sändningen. Andreas Johnson är stamgäst på Melodifestivalen och känner de flesta. I Östersund behövde han stödet.

Andreas Johnson och ”Living To Die” slutade på sjunde och sista plats i den tredje deltävlingen. Med sina fem tidigare bidrag har Melodifestivalveteranen som sämst gått till Andra chansen.

– Även fast jag inte haft ett sådant här resultat tidigare är jag nöjd och stolt med vad vi gjort. Den här Melloveckan har varit min roligaste. Jag har aldrig haft snyggare kläder eller ett bättre nummer, så vad mer kan jag göra? säger han.

– Uppenbarligen var bidraget lite för subtilt just för den här lördagsunderhållningen från Östersund.

”Jäkla pärs”

Men att sitta i sändningen och ta emot resultatet har Andreas Johnson tidigare beskrivit som ”vidrigt”. Den här gången var det inte annorlunda.

– Det är alltid en jäkla pärs att sitta där. Nu är det över, men det är inte över för låten, säger han.

Håller dörren för Melodifestivalen öppen

Samtidigt riktar Andreas Johnson en tanke till den stjärna som tändes i Östersund – finalisten Isa Tengblad med ”Don't Stop”.

– Isa har jag gjort några intervjuer med de senaste dagarna, och hon är fruktansvärt begåvad. Numret gjorde hon ju med bravur, och det gick uppenbarligen rakt igenom. Med tanke på det fokus hon har kommer hon ha en bra karriär.

För sin egen del håller den snart 45-årige Andreas Johnson möjligheten för Melodifestivalen öppen i framtiden.

– Jag älskar att skriva poplåtar. I vilket forum jag väljer att föra ut dem får vi se, men jag stänger inga dörrar.