Andreas Kleerup medverkar i Eurovision Song Contests första mellanakt

Andreas Kleerup medverkar i den första semifinalens mellanakt.
Andreas Kleerup medverkar i den första semifinalens mellanakt.

I en mellanakt inspirerad av norrsken kommer vi den 14 maj att få se en av Sveriges mest hyllade musiker – Andreas Kleerup.

En av Sveriges största producenter, Andreas Kleerup, har en roll i den första semifinalen av Eurovision Song Contest 2013. Där kommer han att specialskriva en låt för en av mellanakterna, som fått namnet "Northern Light" och inspirerats av naturfenomenet norrsken.

Kleerup kommer även att medverka på scen, men vilken roll han kommer att ha där är än så länge hemligt.

Vill åt konstnärskapet

Christer Björkman förklarar valet av Andreas Kleerup som självklart. Enligt honom visade sig producenten passa perfekt in i den mellanakt de just nu skapar.

– Det är hans konstnärskap vi vill åt. Han har en bredd och är lika begåvad på pop som på klassiskt. Han skapar spännande mötesplattformar och det är det vi behöver för att beskriva det fenomen som norrskenet är.

Skrivit åt Sveriges största artister

Andreas Kleerup är en av Sveriges mest hyllade producenter och låtskrivare. Han har bland annat jobbat med Loreen, Robyn och Titiyo. Men Kleerup är inte helt ny i Eurovision-sammanhang – år 2006 skrev han bidraget "Aiayeh" som framfördes av Simone Moreno i Melodifestivalen.