Andreas Weise gör debut i Melodifestivalen 2015 med sprutande eld

Andreas Weise

Så blir Andreas Weises Robbie Williams-inspirerade nummer.

Andreas Weise har ett stjärnformat podium och sex kvinnliga dansare med sig på scenen. Det mest spektakulära inslaget är att scenen sprutar eld just innan dansarna står på den och strax efter att Andreas klivit av den. Där får det inte gå fel.

I sticket knäpper dansarna med fingrarna, och ljudet av det ligger förinspelat i låten. Men på plats hörs de riktiga kmnäppljuden ut på parkett. Stilen på framträdandet och låten är svängigt Robbie Williams. Utöver elden i podiet så har Andreas också stora silverfontäner som vid två tillfällen sprutar utåt från podiets utkant och omger gänget på scen.

Andreas Weise har berättat att det här är det mest intensiva nummer han har gjort när det gäller antalet kameror att komma ihåg.

– När jag fick kameramanuset så måste jag säga att jag var chockad. Jag har inte haft så här mycket kameror sedan Idol. Allsång på Skansen och Liseberg är inte i närheten. Det kanske är tre-fyra kameror att tänka på. Här är det ungefär 50 kameraklipp och man måste kanske komma ihåg någonstans mellan 30 och 40, säger han.