SVT1Lör 3/2-10/3

Backstage med Loreen på Eurovision Song Contest

Loreen är favorittippad av i stort sett alla inför kvällens final av Eurovision Song Contest. Men för henne själv har det smugit sig in ett tvivel. Sent på natten inför finalen berättar hon för SVT om känslan.

Se Loreens förberedelser backstage i Baku Crystal Hall ovan.

Loreen är trött efter den viktiga kvällsrepetitionen, där jurygrupperna runt om i Europa har satt sina poäng. Dessutom fick hon snö i halsen under sitt framförande och hostade till.

"Nu vet jag faktiskt inte"

Nu känner hon ett tvivel inför direktsändningen.

– En känsla säger att jag inte vet hur det kommer att gå. Ibland kan man känna att vårt nummer är bäst, men nu vet jag faktiskt inte hur det kommer att gå, säger hon.

– Jag brukar vara väldigt intuitiv och känna av om det kommer att funka. Vad som är universellt och kommer gå hem. Nu ser det tokbra ut, men folk lyssnar på olika sätt och uppskattar olika saker, så jag har ingen aning.

Vad tror du känslan betyder?

– Jag vet inte.

Fokus på uppgiften

Loreen har fokuserat stort på själva tävlingen under sin tid i Baku och varit tydlig med att hon är där för att jobba. När hon och delegationschefen Christer Björkman har synts på fester har det handlat om korta artighetsbesök.

– Både jag och Christer vet hur krävande numret är, så vi vågar inte riska att vara ute och parta på kvällarna. Jag är väldigt noga med att inte ta ut svängarna för hårt och är hur tråkig som helst när det kommer till sådana grejer, jag är en riktig party-pooper, säger Loreen.