Ballerinor i Adrijanas nummer i Melodifestivalen 2017

Bild på Adrijana
Adrijana gör sitt första scenrep i Scandinavium i Göteborg.

Tempen stiger i Melodifestivalen 2017. Idag repar artisterna på scenen i Scandinavium för första gången. Kameror rullar, ljus och effekter testas och dansarna rör sig för fullt. Debutanten Adrijana intar scenen som andra artist efter Boris René.

Adrijana Krasniqi, 19, har bara sysslat med musik i ett år men har redan lyckats göra karriär. I år debuterar hon i Melodifestivalen med sitt bidrag ”Amare”. Låten som är en raplåt är en av flera hiphoplåtar i årets festival.

Adrijana startar ute på catwalken och på scenen står två svartklädda ballerinor på varsin höjd. Låten som är ganska tung blir fint uppburen av kontrasten av de graciösa ballerinorna. Adrijana går upp på den stora scenen och ställer sig mellan sina två ballerinor.

Ljusstrålarna dansar över scenen och de röda LED-lamporna pulserar i takt till musiken. Det är ett känslofyllt nummer och känns pampigt och avskalat på samma gång. Pampigheten förstärks av Adrijanas scenkläder som består av en lång fuskpäls i blått och stora guldiga smycken.

De två ballerinorna är två 16-åriga flickor från Kungliga svenska balettskolan. Adrijana är jättenöjd med sina dansare.

– De är hur duktiga som helst. Det var så coolt när jag såg dem första gången. Jag har aldrig sett någon som dansar till min låt någonsin, jag fick tårar i ögonen, säger Adrijana.

Under gårdagens låtlyssning fick journalisterna höra låtarna för första gången och bidraget möttes av positiva reaktioner.

Schlagerprofilerna på Twitter:

#melfest Adrijana brings real Swedish hiphop to Mello for the first time. And I really like Amare. Very P3 and "now" to use an ugly word.”