Bekräftat: Westlife-stjärnan tävlar för Irland i Eurovision Song Contest 2016

Nicky Byrne.

Det har spekulerats vilt kring före detta Westlife-medlemmens Nicky Byrnes påstådda medverkan i Eurovision Song Contest 2016. Nu bekräftas ryktet – Nicky representerar Irland med en egenskriven låt i Stockholm senare i vår.

Nicky Byrne, som har uppträtt på stora arenor runt om i världen med pojkbandet Westlife, kommer representera Irland med bidraget ”Sunlight” i Eurovision Song Contest 2016. Det bekräftar irländska radio- och tv-kanalen RTE, som också står bakom Eurovision-uttagningarna.

– Jag är helt överlycklig. Det är jag verkligen. Att få chansen att representera vårt land är stort. Jag ser verkligen fram emot det... Vi har vad vi känner är en väldigt medryckande typ av pop- eller soft rock-låt, säger Nicky till RTÉ.

”Sunlight” är skriven av Nicky Byrne själv tillsammans med den berömde låtskrivaren Wayne Hector samt prisbelönte kompositören Ronan Hardiman.

Nu hoppas Nicky Byrne och RTÉ kunna vända Irlands otur i Eurovision Song Contest. Landet, som historiskt sett är en av de mer framgångsrika i tävlingen, har de senaste åren hamnat på mindre fördelaktiga placeringar.

I stället för den sedvanliga uttagningen ”Eurosong” har tv-kanalen i år valt att skicka Nicky Byrne direkt till Stockholm.

– Direkta val har visat sig vara en framgångsrik metod för andra länder och vi kände att detta år skulle det ge oss den bästa chansen att lyckas, säger John McHugh, RTÉs chef för underhållning, till tv-kanalen.

Här kan du lyssna på Nicky Byrnes ”Sunlight”.