Bekräftat: Ylvis kommer till finalen av Melodifestivalen 2015

Ylvis i Melodifestivalen 2015

Med över 600 miljoner klick på Youtube var humorgruppen Ylvis en av världens mest populära grupper under 2013 och 2014. Nu står det klart att duon gästar Melodifestivalens final i Friends Arena den 14 mars. – Tittarna kommer att få se en show som de aldrig har sett maken till, säger Ylvis.

Om man hade någon form av internetuppkoppling under 2013 var det svårt att undgå superhiten ”The Fox” som spreds som en löpeld på nätet. Bakom hiten stod humorgruppen Ylvis bestående av de två bröderna Bård och Vegard Ylvisåker. Nu står det klart att de gästar Melodifestivalens final i Friends Arena den 14 mars.

– Vi börjar förstå nu att vi inte är med i tävlingen. Vi har alltid trott att vi skulle vara med och tävla men nu börjar vi förstå att det är mer något slags pausinslag vi ska göra, så det är lite av en besvikelse men vi ska göra det bästa av situationen, säger Ylvis.

Vad gruppen kommer göra är hemligt men klart står att det kommer bli en nyskriven text till bandets hit ”Stonehenge” och numret kommer bli anpassat för en stor arena.

– Tittarna kommer att få se en show som de aldrig har sett maken till, eller jo det har de kanske. Jag hoppas att vi kan få in en hiss, för det har jag drömt om sedan jag var barn. Får vi en hiss och pyro så är vi glada, allt annat skulle vara en enorm besvikelse, säger Ylvis.

Christer Björkman tycker det ska bli kul att ha med bröderna i Melodifestivalen.

– Ylvis är internationellt ett av de största fenomenen och de är från vårt älskade grannland Norge. Live med ett stort shownummer får vi för första gången se dem i Sverige. Vi är stolta över att ha med dem i Melodifestivalen. De är fantastiskt roliga och begåvade tycker vi, säger Christer.

Ylvis känner väl till den svenska Melodifestivalen.

– Vi är ju stora fans av Melodifestivalen. Vi har aldrig egentligen haft så mycket med den svenska att göra men konceptet är ju samma som i Norge.