Beskedet: Fredrik Kempe och Camilla Läckberg skriver ny låt för Anna Book inför Melodifestivalen 2017

Anna Book.

Anna Books bidrag ”Himmel för två” diskades från Melodifestivalen 2016 – då fattade Fredrik Kempe låtskrivarpennan och siktar nu på att få med artisten redan nästa år igen.

En känslosam Anna Book möter svt.se/melodifestivalen efter fredagens genrep. Hon har precis genomfört sitt bidrag ”Himmel för två” i egenskap av gästartist. Publiken mötte henne med stående ovationer.

– Det känns förvånansvärt bra. Jag tror inte att publiken förstår hur mycket deras engagemang betyder. Att de reser sig upp visar att de vill ge respekt och sympati.

Kempe planerar Abba-inspirerad låt

Men Anna Books Melodifestivalresa slutar inte här. Tvärtom, den har fått en oväntad och helt ny rivstart. Nu har nämligen Fredrik Kempe detaljerade planer för att få med Anna Book i Melodifestivalen redan nästa år igen.

– Det skulle verkligen vara kul att göra en riktig panglåt till henne. Jag och David Kreuger pratade om sound och hur man kan göra. Det blir kanske lite som Abbas ”Bang en Boomerang”, säger Fredrik Kempe.

”Kempe är så taggad”

Anna Book själv trodde först inte riktigt på låtskrivarens löfte.

– Jag sade till honom ”tack, vad snäll du är”. Nej, jag är inte snäll, svarade han då. Han menar allvar. Han är så taggad och han har redan pratat med Camilla Läckberg att de ska skriva en riktigt bra låt till mig, säger Anna Book och fortsätter:

– Det är såklart en ynnest att han vill ta mig under sina vingar och vidare i min karriär. Jag har redan tackat ja. Vi kör på och så håller vi tummarna för att få ihop det. Vi ska ge det ett bra försök, säger Anna Book.

Hur revansch-sugen är du?

– Jag är inte så sugen på revansch, för det här var en seger för mig att gå upp på scenen och göra mitt bästa och visa alla att jag uppskattar allt fint stöd och att vi har tagit oss igenom det här tillsammans. Men jag är sugen på att göra det igen. Det kommer en fortsättning, säger Anna Book.