”Himmel för två” med Anna Book diskat 2016: Här är andra diskvalificeringar i Melodifestivalen

Anders Fernette.
Anders Fernettes bidrag ”Don't Stop” diskades 2010.

Anna Books bidrag har diskvalificeras från Melodifestivalen 2016. Här är fler bidrag som har diskvalificeras från tävlingen sedan deltävlingarna startade 2002.

• 2002: ”Ett vackert par” av Py Bäckman och Micke Wennborn skulle ha framförts av Nanne Grönvall och Nick Borgen men diskades på grund av den redan hade framförts i radio.

• 2003: ”När löven faller” av Carola diskas för att hon inte ville sjunga melodin i tävlingen fast hon sjöng på demon. Dessutom diskades ”You Got Me” av Anders Borgius eftersom melodin fanns på Internet samt artisten Nathalie Family på grund av åldersregeln, eftersom hon bara var 14 år gammal. Bidraget, ”Someone, Somewhere, Someday”, framfördes i stället av DeDe Lopez.

• 2007: ”More than a Girl” av Agnes Carlsson, Ulf Lindström och Johan Ekhé diskades eftersom Agnes nämnt vad låten hette och att hon var en av låtskrivarna i förtid. Även bidraget ”Alla kan bli stjärnor” av Michael Clauss, Thomas Thörnholm och Sebastian Fronda diskades eftersom Fronda inte ville delta som artist. En av reserverna som fick ersätta var ”Cara Mia” med Måns Zelmerlöw.

• 2010: ”Never Heard of Him” diskas eftersom det redan var publicerat på Internet. Även bidraget ”Åt helvete för sent” diskas, i det fallet på grund av oenighet mellan upphovsmännen och SVT om vem som skulle framföra låten.

• 2011: ”Don't Stop”, som skulle framföras av Anders Fernette, diskas månader innan tävlingen eftersom det fanns publicerat på Internet. Anders Fernette får i stället tävla med en annan låt.

• 2012: Fem bidrag i webbjokertävlingen diskvalificeras. Bidraget ”Porslin” tas ur tävlingen när man inte hittar rätt artist till låten.

• 2016: ”Himmel för två” diskas eftersom låten var med i den moldaviska uttagningen till Eurovision Song Contest 2014.