Bidragsbibeln – allt om första deltävlingen i Melodifestivalen 2016 i Göteborg

Artisterna i Melodifestivalens första deltävling 2016.
Artisterna i Melodifestivalens första deltävling 2016.

Här är den fullmatade guiden som ger dig full koll på de sju första bidragen i Melodifestivalen 2016. I Bidragsbibeln finns allt från låtens text till information om vilka specialeffekter som används på scen.

Den exklusiva bidragsbibeln hittar du bara på Melodifestivalens webb. Den består av en artikel för varje artist och kommer alltså att byggas på med sju nya per deltävling. I de fullmatade artiklarna kan du ladda upp med allt om bidraget – redan innan du sett det i tv. Du kan bland annat läsa hela låtens text, få en försmak av specialeffekter och rekvisita, veta vilka instrumenten som används och namnen på alla dansare och körsångare.

Höjdpunkter under veckan

Under hela Melodifestivalen är nyhetsrapporteringen här på webben intensivare än någonsin. Missa inte heller att följa oss i våra sociala medier-kanaler för den ultimata melodifestivalupplevelsen. Nytt för i år är till exempel att du via vårt Periscope-konto SVTMelfest kommer att kunna chatta med några av artisterna och följa med dem bakom kulisserna. Du ska helt enkelt inte behöva missa ett steg som artisterna tar under tävlingen.

Här är några av höjdpunkterna på svt.se/melodifestivalen:

Onsdagar kl. 11.30: Bidragsbibeln.
Torsdagar ca kl. 14–19 (löpande när artisterna repeterat): Se och lyssna på 30 sekunder av varje artists repetition.
Lördagar kl. 14.00: Hela låtarna (2 minuter och 30 sekunder) publiceras i studioversion.
Lördagar kl. 20.00: Programmet sänds live med expertkommentarer från greenroom. Du kommer också kunna chatta med alla artister direkt efter deras uppträdanden.

Se allt som händer dag för dag via vår Melodifestivalkalender.