Björn Ranelid och Sara Li på sista plats

Bild på Björn Ranelid, som pussade sin sångerska Sara Li i Leksands efter framförandet av Mirakel i Melodifestivalen 2012.
Björn Ranelid pussade sin sångerska Sara Li på kinden i Leksands greenroom under den tredje deltävlingen av Melodifestivalen 2012.

Det blev en tionde plats för årets mest omtalade bidrag, "Mirakel". Men Björn Ranelid och Sara Li var trots det inte missnöjda med resultatet.

Årets mest omtalade bidrag, Björn Ranelid och Sara Lis "Mirakel", slutade på finalens sista plats. Men den udda duon var inte missnöjd med resultatet.

– Vi är jättenöjda, svenska folkets röster nummer sex och tionde plats av 3250 inskickade bidrag. Internationella juryn visste jag på förhand att vi inte skulle få några röster av, säger Björn Ranelid

Bara positiva reaktioner

Vägen mot finalplatsen har varit fylld av glädje, berättar Björn och Sara. Och även om många tittare rasade när "Mirakel" tog sig vidare till final menar Björn att han bara möts av positiva reaktioner.

– Vi har haft ett enormt stöd från svenska folket, det känns underbart, säger Sara Li.

– Jag fick 6000 brev sammanlagt, alla var glada. Det finns inte ett negativt ord. Om man sätter svenska folket i förhållande till de där trettio fördömda, bittra, yrkeshatarna, då leder jag ju med 200-0, säger Björn.

Ett unikt ögonblick i Melodifestivalens historia

Några fler samarbeten av den här karaktären tror inte Björn och Sara att det blir. Men Björn Ranelid framförhåller att deras framträdande är historiskt unikt.

– Jag fått prata i tre minuter inför fyra miljoner människor. Det har ingen svensk författare gjort. Så är det, säger Björn.

Trots att författarens medverkan i Melodifestivalen upprört många menar Björn att det för alltid kommer att vara fastetsat i Melodifestivalens historia.

– Det är aldrig någon som kommer att glömma det här för det har aldrig tidigare hänt. Och om man ska komma ihåg några låtar så kommer man nog att komma ihåg vår låt om 10 år, det är inte säkert att man kommer att komma ihåg de andra låtarna, säger Björn.

 

Melodifestivalen 2019

Hela Sveriges fest