Boris René först att repa på sprillans nya scenen i Melodifestivalen 2017

Boris René repar ”Her Kiss” i Melodifestivalen 2017.
Boris René repar ”Her Kiss” i Melodifestivalen 2017.

Boris René var först upp att repetera på så scen under torsdagen med låten ”Her Kiss”.

Under torsdagen var det dags för artisterna att repetera sina nummer på Melodifestivalens sprillans nya scen. Först ut var Boris René med sin låt ”Her Kiss”.

Det här var inte bara första repetitionen för dagen, utan första riktiga scenrepetitionen för Melodifestivalen 2017. Av förklarliga själ dröjer det därför några minuter innan all teknik är redo.

När allt äntligen är på plats river Boris igång ensam på scenen för att sedan få sällskap av husdansarna. Här kan vi snacka laser! Man har arbetat mycket med ljuset för att få till laserliknande effekt, inte helt olikt när årets programledare David Lindgren var med i Melodifestivalen 2016 med ”We Are Your Tomorrow”. För att få full fokus på strålkastarna får LED-skärmarna får vila något under Boris nummer.

Självklart ska catwalken användas. Boris kör några danssteg ute på scenens spets innan han går in på stora scenen för sista refrängen.

– Det här är sexigt och humoristiskt på samma gång! Boris behåller sin charm från förra året. Det här sexiga kladdknepet skapar en rejäl sensuell känsla i Boris nummer. Enkelt, men ändå så snyggt!, rapporterar svt.se/melodifestivalens Anton Lindqvist från scenkanten. 

Själv säger Boris att den största utmaningen är att få till dynamiken i framträdandet.

– Största utmaningen är att hitta rätt dynamik, tror jag. I själva numret och låten. För låten är väldigt fartfylld och det är så mycket glädje. Veta när man ska höja och när man ska sänka energin och så.

Under torsdagens repetitioner har varken Boris eller dansarna på sig de kläder som kommer användas under lördagens direktsändning, men vi får ändå se hur de kommer ser ut. Det är bomberjackor som gäller, röd för Boris och silvergrå för dansarna.

Varje bidrag repeteras tre gånger. Under sista repetitionen används även pyrotekniken, som dyker upp från såväl golv som tak under ”Her Kiss” sista refräng.