SVT1Lör 3/2-10/3

Byxdressen som blinkar med ABBA – det har Petra Mede på sig i semifinalen

Petra Mede och Måns Zelmerlöw.

En byxdress designad av Valerie Aflalo ska få Petra Mede att gnistra i kvällens andra semifinal. "Den liknar det Frida bar när ABBA vann Eurovision", säger hon.

Franska stjärndesignern Jean Paul Gaultier var den som designade Petra Medes klänningar i Eurovision Song Contest 2013. I år bär hon kreationer enbart gjorda av svenska designers. I kvällens andra semifinal inleder Petra Mede med att bära en klänning som kostymören Lehna Edwall gjort till öppningsnumret. Längre in i programmet gör programledaren ett klädbyte till en byxdress designad av Valerie Aflalo.

– Det kommer är en kroppsnära, modern byxdress med spännande attiraljer som påminner lite om det som Frida hade när ABBA vann 1974. Lite eurovisionblinkning, säger Petra Mede.

Lars Wallin i finalen

I första semifinalen syntes hon i en klänning designad av Ida Lanto och i finalen kommer hon att bära tre klänningar signerad Lars Wallin.

– Det är väldigt roligt att vi får möjligheten att lyfta tre fantastiska designers det här året. Alla är väldigt skickliga och dedikerade till det de gör och kläderna gnistrar – precis som de ska i Eurovision, säger Petra Mede. 

Melodifestivalen 2018

Hela Sveriges fest