Handmikrofon öppnar för Caroline af Ugglas-hopp

Foto: Olle Kirchmeier/SVT
Caroline af Ugglas.

Hon inledde repetitionerna med ett mikrofonstativ. Men sedan valde Caroline af Ugglas "bara" handmikrofon – och öppnade upp för ett hoppsteg.

Caroline af Ugglas, som gjorde succé i Melodifestivalen 2009 med "Snälla, snälla" är tillbaka i tävlingen. Då använde hon sig mycket av sitt kroppsspråk – det framträder inte lika mycket i avskalade och känslofyllda "Hon har inte". Artisten har uppbackning av sju körsångare i motljus. Dessa gör entré under andra halvan av låten – och samlas under slutskedet till höger om artisten.

Avskalat nummer

"Hon har inte" är ett avskalat nummer – och står i kontrast till övriga startfältet, där upptempolåtar dominerar. Under lördagens direktsändning kommer af Ugglas att klä sig i vitt och svart. Samtidigt som ljusshowen domineras av orange.

Men var bara lugn – det är samma, gestikulerande af Ugglas du möter i Melodifestivalen även 2013. Om än i mer avskalad version. Men under låtens kraftfulla refräng använder sig af Ugglas mycket av sina välkända rörelser med armarna, och stampar foten i scengolvet.

Under tredje repetitionen justerade och höjde af Ugglas sitt mikrofonstativ – men till slutrepetitionen valde hon att slopa det helt. I stället tycks af Ugglas välja handmikrofon – det öppnar för ett hoppsteg. 

– Till slut fick jag ta bort stativet och då blev det lite roligare. Jag var fri, säger hon.

Melodifestivalen 2019

Hela Sveriges fest