Conchita Wurst till finalen av Melodifestivalen 2015

Foto: TT Nyhetsbyrån
Conchita Wurst menar att vinsten inte bara är en seger för Österrike, utan även för acceptans och tolerans.

Eurovision-vinnaren Conchita Wurst medverkar i Melodifestivalens final. – Det kommer bli spektakulärt, säger Christer Björkman.

Christer Björkman bekräftar nu att förra årets vinnare av Eurovision Song Contest, Conchita Wurst, kommer att dyka upp i Melodifestivalens final.

– Jag avslöjar inte exakt vad hon kommer att göra men det kommer att bli spektakulärt och kul att se, säger Christer.

Conchita har nyligen varit i Stockholm och träffat programledarna Sanna Nielsen och Robin Paulsson. Att få Eurovision-vinnaren att ställa upp har inte varit svårt enligt Christer.

– Vi hade en bra idé i botten och sen är ju Conchita ett fan av Eurovision så hon har full koll på Melodifestivalen. Hon följer festivalen som de flesta andra Eurovision-fans och tycker det är kul att vara med i det här programmet.

Conchita Wurst vann Eurovision Song Contest i Köpenhamn i våras med låten Rise Like A Phoenix och slog då bland andra Sanna Nielsen. Tom Neuwirth, som är mannen bakom Conchita, uppträdde som sitt alter ego första gången 2011. Han vill visa att man ska få se ut hur man vill och leva sitt liv precis hur man vill och att alla är vackra precis som de är.