Dags att börja skriva låtar till Melodifestivalen 2016

Foto: Gustav Dahlander/SVT, EBU
Linnea Deb, Anton Malmberg Hård af Segerstad och Joy Deb

Segerruset efter Sveriges vinst i Wien har knappt lagt sig, då det har blivit dags att blicka framåt mot nästa års turné. Sveriges Television har härmed nöjet att bjuda in till Melodifestivalen 2016. Den 1 september öppnar tävlingen för uppladdning av låtar.

– Vi är så stolta och glada över segern i Eurovision Song Contest i Wien. Nu laddar vi om och satsar på ännu en topplacering, denna gång på hemmaplan. Som vanligt efterlyser vi låtar på olika språk, i olika genrer och olika stilar. Mångfald och variation är bärande del av Melodifestivalen, säger Christer Björkman, exekutiv producent Melodifestivalen 2016.

Låtskrivare kan från tisdag 1 september ladda upp ljudfiler på svt.se/melodifestivalen. Sajten stänger för uppladdning tisdag 16 september kl 08.59. Låtskrivare med aldrig tidigare utgivna verk anmäler sig till Allmänhetens tävling. Låtskrivare med tidigare utgivna verk anmäler sig till Ordinarie tävling.

Samma antal bidrag som förra året

I Melodifestivalen 2016 tävlar 28 bidrag. Urvalsjuryn väljer ut 14 låtar bland de inskickade bidragen till ordinarie och allmänhetens tävling. Övriga 14 bidrag består av tävlande som specialinbjudits av SVT eller som SVT valt ut bland de inskickade bidragen. I dessa 14 ingår en av finalisterna i "Svensktoppen Nästa 2015" som garanteras en plats i årets tävling.

Fullständigt regelverk för Melodifestivalen 2016 hittar du i länkarna till vänster

Melodifestivalen 2019

Hela Sveriges fest