Dags att börja skriva låtar till Melodifestivalen 2017

Frans Jeppsson Wall.

Festyran efter Eurovision i Stockholm har knappt lagt sig, då det har blivit dags att blicka framåt mot nästa års Melodifestivalturné. Sveriges Television har härmed nöjet att bjuda in till Melodifestivalen 2017. Den 1 september öppnar tävlingen för uppladdning av låtar.

– Vi är så stolta och glada över de lyckade ESC-sändningarna och Frans fina placering i finalen. Nu laddar vi om och satsar på nästa års Melodifestival. Som vanligt efterlyser vi låtar på olika språk, i olika genrer och olika stilar. Mångfald och variation är en bärande del av Melodifestivalen, säger Christer Björkman, tävlingsproducent för Melodifestivalen 2017.

Låtskrivare kan från torsdag 1 september ladda upp ljudfiler här på svt.se/melodifestivalen. Sajten stänger för uppladdning måndag 19 september kl 17.59. Låtskrivare med aldrig tidigare utgivna verk anmäler sig till Allmänhetens tävling. Låtskrivare med tidigare utgivna verk anmäler sig till Ordinarie tävling.

Samma antal bidrag som förra året

I Melodifestivalen 2017 tävlar 28 bidrag. Urvalsjuryn väljer ut 14 låtar bland de inskickade bidragen till ordinarie och allmänhetens tävling. Övriga 14 bidrag består av tävlande som specialinbjudits av SVT eller som SVT valt ut bland de inskickade bidragen. I dessa 14 ingår en av finalisterna i "Svensktoppen Nästa 2016" som garanteras en plats i årets tävling.

Fullständigt regelverk för Melodifestivalen 2017 hittar du i länkarna till vänster.