Danmark: Soluna Samay – "Should've Known Better"

Foto: Justine Hoegh

Soluna Samay skrällde stort i Dansk Melodi Grand Prix och jämförs av många med vår egen Anna Bergendahl. Nu hoppas hon kunna fortsätta den danska trenden med höga placeringar. Låtskrivare: Remee, Chief 1, Isam Bachiri.

Vårt grannland Danmark skickar i år en sångerska med vissa likheter till Anna Bergendahl – de är båda unga singer/songwriters, framför vemodiga poplåtar och skrällde sig till vinst i sina respektive hemländer. "Should've Known Better" innehåller mycket känsla och sjungs med både passion och sorgsenhet.

Soluna Samay är en multikulturell tjej. Hon föddes i Guatemala av en tysk pappa och en schweizisk mamma och talar i dag fyra språk flytande. Dessutom spelar hon ett flertal instrument.

Danmark har haft varierande framgångar i Eurovision Song Contest men rider just nu på en våg av höga placeringar. I fjol kom de på femteplats med gruppen A Friend in London, och året innan slutade de fyra med den svenskskrivna låten ”In a Moment Like This”, som även hade skickats in till den svenska Melodifestivalen.

Melodifestivalen 2019

Hela Sveriges fest