Därför drabbades Melodifestivalen av teknikkaoset – Björkman: ”Det är skittråkigt”

Först visade grafiken felaktigt att ”Love Trigger” avancerat till andra omgången – sen visades Martin Stenmarcks röstningsnummer för tidigt i rutan. ”Det är otroligt tråkigt att en dator ska haka upp sig”, säger Melodifestivalens exekutive producent Christer Björkman.

En dator hakade upp sig. Då tvingades SVT:s personal ändra om i tekniken – och därför uppstod två felaktigheter i grafiken under Andra chansen.

Först ropades Martin Stenmarck upp som första artist att avancera till andra omgången – samtidigt som JEM:s skylt lystes upp i grafiken. JEM åkte dock ur tävlingen.

Sedan fortsatte mardrömmen när röstningsnumren för Linus Svenning och Martin Stenmarck visades i bild redan innan duon ropats upp som duellanter.

– Det är otroligt tråkigt att en dator ska haka upp sig. Det är teknik, det händer och är olyckligt. Det känns så klart skittråkigt, men sedan känner jag också framför allt att Nour (programledaren El Refai, reds anm.) var ascool på scenen. Jag är jätteimponerad över hur hon höll i det, säger Christer Björkman.

Hur gör ni för att det här inte ska inträffa igen?

– Det går varken att förutsäga eller göra nåt åt. Händer det så händer det och vi fick gå över till att göra allting manuellt. Det tog den lilla tiden, men vi minimerade i alla fall effekten av det. Men felet finns där och det är olyckligt. Men det påverkade inte resutlatet, vilket är det viktigaste, säger Björkman.

Melodifestivalen 2019

Hela Sveriges fest