Måns Zelmerlöw: "Det kändes jättebra"

Måns Zelmerlöw till final i Eurovision Song Contest

Måns Zelmerlöw höll för favoritpressen och är klar för lördagens final i Eurovision Song Contest.

Det blev succé direkt för Sveriges bidrag i årets Eurovision-tävling. När rösterna var räknade så stod det klart att Måns Zelmerlöw hade tagit sig till final med låten ”Heroes”.

– Jag är så sjukt lycklig och stolt! Och lättad. Det kändes jättebra, superbra energi och att jag sjöng bra. Jag var lite för snabb i andra versen, men inget som kommer märkas alltför mycket. Skönt att jag kan göra något bättre om det blir final, sade en glad sångare efter framträdandet.

Även Christer Björkman var belåten.

– Jag är grymt nöjd med Måns och kören. Det lät sjukt bra. Perfekt energi från Måns, bilderna satt och tekniken funkade perfekt, säger han.

"Tänk om jag floppar"

Men att vara favorittippad är inte bara positivt. Måns Zelmerlöw har känt pressen som det innebär.

– Det här favoritskapet har så klart gjort mig väldigt glad, men det har också satt en press på mig som jag försökt att inte visa utåt. De sista dagarna har jag funderat "tänk om jag floppar och inte ens går till final".

Men trots press utifrån och klagomål från tv-tittarna om teknikstrul i Måns nummer så räckte det alltså till final.

– Det höll, och nu är Sverige i final i Eurovision Song Contest! Så sjukt skönt! Jag är så enormt stolt! Nu blir det party med nära och kära och snabb omladdning tills i morgon, säger Måns Zelmerlöw.

Flera favoriter i final

Även de andra favoriterna lyckades ta sig till final. Den norska finstämda duon, Azerbajdzjans svenskskrivna ballad och Israels festliga tonåring med gyllene skor kommer kämpa om förstaplatsen med Sveriges Måns Zelmerlöw.

Och Christer Björkman tror att det kan gå riktigt bra för Måns Zelmerlöw när allt ska avgöras.

– Måns gjorde ett fantastiskt nummer. Om han levererar på det här sättet på lördag är vi med och slåss om förstaplatsen.

Här är alla bidrag som gick till final från den andra semifinalen:

... och de här åkte ut: