De sitter i panelen i Inför Eurovision Song Contest

Foto: TT
Kristin Amparo, Tess Merkel, Eric Saade Panel Inför Eurovision Song Contest 2015

Det står sedan tidigare klart att Sarah Dawn Finer kommer programleda och Christer Björkman kommer vara bisittare i årets Inför Eurovision. Nu presenteras den övriga panelen som skall tycka till om bidragen i ESC 2015.

I fyra program kommer Sarah Dawn Finer med bisittare Christer Björkman och en panel bestående av Kristin Amparo, Tess Merkel och Eric Saade att häpna, förfasas, imponeras och poängsätta årets tävlande bidrag i Eurovision Song Contest. Samtliga i panelen är tidigare Melodifestival-artister och Eric Saade tog Sverige till en hedrande tredjeplats i Eurovision Song Contest 2011.

Bidragen som skall diskuteras

Varje vecka kommer panelen att gå igenom tio olika bidrag.

I program ett bedöms: Moldavien, Armenien, Belgien, Nederländerna, Finland, Grekland, Estland och Makedonien. Dessutom visas Frankrikes och Australiens bidrag, som gått direkt till final.

I program två bedöms: Serbien, Ungern, Vitryssland, Ryssland, Danmark, Albanien, Rumänien och Georgien. Dessutom visas Spaniens och Österrikes bidrag, som gått direkt till final.

I program tre bedöms: Litauen, Irland, San Marino, Montenegro, Malta, Norge, Portugal och Tjeckien. Dessutom visas Italiens och Storbritanniens bidrag, som gått direkt till final.

I program fyra bedöms: Israel, Lettland, Azerbajdzjan, Island, Sverige, Schweiz, Cypern, Slovenien och Polen. Dessutom visas Tysklands bidrag, som gått direkt till final.

I program två, tre och fyra får vi dessutom träffa Måns Zelmerlöw och följa med honom i förberedelserna inför tävlingen.

Melodifestivalen 2019

Hela Sveriges fest