De tävlar i Lilla Melodifestivalen 2012

Nu är det klart vilka som tävlar i årets upplaga av Lilla Melodifestivalen. Här är de åtta talangfulla barn och ungdomar som tagit sig hela vägen till final.

I våras bjöd Sveriges Television och Sveriges Radio in alla mellan 12 och 15 år som ville prova lyckan som låtskrivare och artister i Lilla Melodifestivalen. Bland en mängd bidrag valdes 24 ut att medverka under en audition i Stockholm. Åtta av dem tog sig sedan vidare till den stora finalen, som avgörs inför publik i början av juni.

De åtta finalisterna har sedan april drillats genom sång- och dansträning. Dessutom har de fått hjälp med att spela in och producera sina egna låtar. Men det var inte förrän i dag som världen fick veta vilka de är.

Kan bli nästa Ulrik Munther

Nu kan vi avslöja vilka artister och bidrag som går i storheter som Molly Sandéns och Ulrik Munthers fotspår. Följande åtta gör upp om segern i den nionde upplagan av Lilla Melodifestivalen:

 • Mathilda Lindström – "Hellre utan dig"
   
 • Moa, Kajsa, Thilda – "Oemotståndlig"
   
 • Saga Pedersen – "Om du var min"
   
 • Lova Sönnerbo – "Mitt mod"
   
 • Lisa Ajax – "Allt som jag har"
   
 • Felicia Vårnäs – "Mitt liv"
   
 • Ida Wachsberger – "Svarta målnet"
   
 • Teddi Hernqvist – "Till New York"

Följ finalisternas resa

Som tittare kommer du att kunna se allt från Lilla Melodifestivalen 2012 i SVT i höst. När vintern står för dörren sänds till slut den stora finalen Junior Eurovision Song Contest 2012, som anordnas i Nederländerna.

I Sveriges Radio kommer du att kunna följa med i hela tävlingen från starten. Just nu rapporterar programmet "Junior i P4" om hur det går på lördagar klockan 9.30. Finalen anordnas med publik i början av juni och direktsänds i radio.

Tidigare vinnare av Lilla Melodifestivalen

2011: Erik Rapp – "Faller" (valdes internt)

2010: Josefine Ridell – "Allt jag vill ha" (valdes internt)

2009: Ulrik Munther – "En vanlig dag"

2008: Linn Eriksson – "En sång från hjärtat"

2007: Sk8 – "Min största första kärlek"

2006: Benjamin – "Hej Sofia"

2005: M+ – "Gränslös kärlek"

2004: Limelights – "Varför jag"

2003: The Honeypies – "Stoppa mig!"

2002: Sofie Larsson – "Superduperkillen"