De Vet Dus rekvisita på scenen i Melodifestivalen 2017 – en bil

Bild på De Vet Du

Scenrepetitionerna fortsätter i Scandinavium i Göteborg och det är dags för det kanske mest rekvisitatäta numret: ”Road Trip” med De Vet Du. Grabbarna har hemlighållit sin rekvisita som nu avslöjas. Efteråt var de nöjda och uppjagade.

De Vet Du startade sin karriär på YouTube där de la upp en rolig video en dag när de hade tråkigt. Videon fick spridning och de började producera fler. I år ställer de upp i Melodifestivalen och numret kan nog beskrivas som lika underhållande som deras YouTube-sketcher brukar vara.

Idag repar artisterna för fullt på scenen i Scandinavium, men De Vet Du har faktiskt tjuvrepat på scenen redan igår på efter ett missförstånd. De använde sig då av sin rekvisita som är minst sagt unik.

Efter att pressen fick lyssna på låtarna igår kväll skrev Schlagerprofilerna ‏på Twitter:

#melfest DeVetDu is SO MUCH Sean Banan - but in a car. I hope they bring a car on stage. The kids would LOVE a car. I would love a car.”

Till Schlagerprofilernas stora glädje kan vi bekräfta att det kommer att finnas en bil på scenen i De Vet Du-showen. Gruppen har varit väldigt hemlighetsfull med sin rekvisita, men nu visar de upp den neonorange bilen med registreringsskylten med texten "DE VET DU".

Numret börjar med att DJ-Hunk står och tvättar bilen (som vanligt utan tröja) och när de andra grabbarna samlas kring bilen får DJ-Hunk gå till sitt DJ-bås.

Refrängen är fartfylld och ljuseffekterna maximeras. Två dansare kommer in på scenen och använder koner och vägskyltar i sin koreografi. Det är mycket som händer på scenen och plötsligt har dansarna utfört inte bara ett utan två klädbyten mitt under numret. Killarna själva är klädda i dräkter som ser ut att vara från Formel 1 med både De Vet Du-loggan och låtnamnet.

DJ-Hunk och två dansare ansluter till bilen. Det blir ett slags gungkalas i bilen och två tankar slår en: (1) bilens stötdämpare måste vara utom denna värld och (2) hur många personer får egentligen plats i en bil?