Sanna Nielsen och Robin Paulsson – programledare för Melodifestivalen 2015

Bild på Sanna Nielsen och Robin Paulsson, programledare för Melodifestivalen 2015
Sanna Nielsen och Robin Paulsson, programledare för Melodifestivalen 2015.

De vill vara både spontana och seriösa. Här är Sanna Nielsen och Robin Paulsson – lär känna Melodifestivalens programledare 2015.

Sanna Nielsen har tävlat i Melodifestivalen sju gånger. Robin Paulsson är en av landets mest eftertraktade programledare. Nu gör de gemensam sak i Melodifestivalen 2015.

Sanna Nielsen

Melodifestivalen och Sanna Nielsen är en enda stor kärlekssaga. Hon har aldrig missat en final, och i Melodifestivalen 2014 vann hon till slut.

– Man är som en prinsessa i Melodifestivalen, säger hon.

Efter två medaljer och totalt sex finalplatser gjorde Sanna Nielsen ett sjunde försök att vinna Melodifestivalen 2014 – och lyckades. Det närmaste hon kommit en seger i Melodifestivalen var tidigare 2008 med finaltvåan ”Empty Room”.

Men 2014 räckte alltså ”Undo” till vinst, efter en minst sagt rafflande final. Internationella juryns röster dömde till Ace Wilders fördel, men till slut vann veteranen Sanna Nielsen över debutanten med endast två poängs marginal. Dessutom blev det ett brons i Eurovision Song Contest, och nu fortsätter sagan med jobbet som programledare för Melodifestivalen 2015.

– Min relation till Mello började när jag var sju år gammal och Carola vann med "Fångad av en stormvind". Jag satt sju centimeter från tv:n och skrek till mamma och pappa att jag också ville vara med. Det blev så hela sju gånger. Sedan började en dröm att jag kanske någon dag skulle få leda programmet, säger hon.

Redan som elvaåring gjorde Sanna Nielsen sin tv-debut med ett framträdande Café Norrköping 1996. Tidigare under samma år slog hon sig in på Svensktoppen – och blev den yngsta svenska artisten genom tiderna på listans förstaplats med låten ”Till en fågel”.

Sanna Nielsen har släppt elva skivor och har belönats med Ulla Billquist-stipendiet och Birgit Nilssons stipendium. Hon medverkade i Sommarpratarna i P1 i somras och gör just nu sin första roll som musikalartist, i Doktor Zjivago på Malmö Opera.

Robin Paulsson

Han kan sätta sitt namn under en rad hyllade humorprogram i tv och radio. Karriären startade Robin Paulsson som 18-åring på den svenska ståuppscenen. Några år senare blev han utnämnd till roligast i Skåne på P3:s humorfestival, och 2004 blev han ”Årets nykomling” på Svenska Stand-Up-galan. Två år senare fick han sin egen talkshow Robins på SVT.

 Nu tar sig Robin Paulsson tillsammans med Sanna Nielsen an uppdraget som programledare för Melodifestivalen 2015.

– Jag hoppas att vi kommer att kunna vara spontana trots pressen. Att vi kommer att bjuda på oss själva men samtidigt vara seriösa när tävlingen ska avgöras. För det är ju trots allt en musiktävling, säger han.

Robin Paulsson har blivit en hyllad profil inom både tv- och radio och har, förutom sin egen talkshow, skrivit manus till andra humorprogram som Kvarteret Skatan och Extra allt. Han har även medverkat i Parlamentet och gjort humor i Sveriges Radio. Robin har också under två år lett Svenska Idrottsgalan i SVT.

Melodifestivalen 2019

Hela Sveriges fest