”Det rår vi inte för” skrevs för Måns Zelmerlöw

Måns Zelmerlöw
Måns Zelmerlöw på plats som låtskrivare i Göteborg.

Här är det dolda spelet bakom bidraget ”Det rår vi inte för” med Behrang Miri och Victor Crone. Låten skrevs från början till Måns Zelmerlöw själv.

– Låten skrevs till en svensk platta som jag höll på med för några år sedan. Så jag samlade ihop en massa låtar och skrev och den här låten var en av de starkaste låtarna då. Den plattan la jag på is när Oscar Linnros och Daniel Adams Ray släppte sina, jag kände att det var så jag ville att det skulle låta, säger Måns Zelmerlöw.

– Men så fick Filip Adamo lyssna på lite olika låtar som jag hade och så fastnade han för den här och tyckte att den var perfekt mer som en hiphop-akt.

Sedan kom Albin Johnsen in och skrev verserna, dock inte med Måns i tankarna som rappare.

– Jag tycker verkligen att Behrang och Victor gör det fantastiskt bra. Behrang har gjort rappen till sin egen och skrivit om delar av den och Victor sjunger skitbra.

Hur tänkte du när du skrev texten?

– Texten handlar om hur svårt det kan vara att komma till storstan. Jag skrev den från början om att komma till Stockholm, om att man ser aldrig himlen och man känner att inget är äkta. Sedan har Behrang arbetat om och gjort det till sin text.

Hur känns det att få en bonusvecka i Melodifestivalen?

– Det är helt fantastiskt, jag är så taggad. Det känns väldigt skönt med lite uppladdning, det kommer också att göra att jag kanske är lite mindre nervös när jag kommer till Örebro.

Vad tycker du om scenen?

– Jag tycker den är svinsnygg, jag har ju bara sett skisserna tidigare. Jag tror att mitt nummer kommer att göra sig.

Hur långt har du kommit i dina egna förberedelser, är du klar med numret?

– Ja vi är rätt så klara faktiskt, det är lite finputs kvar såklart men i det stora hela är det klart. Det känns bra, smånervöst. Inte så nervöst som jag faktiskt trodde. Jag har inte riktigt mentalt accepterat att jag ska stå här själv om några veckor, jag fokuserar på det här numret nu, vilket är skönt. Men det är klart att jag går ju från att ha varit programledare och nu ska jag tillbaka hit och försöka infria de förväntningar som finns. Men jag tror att låten är så pass stark att det kommer jag att kunna göra.

Melodifestivalen 2019

Hela Sveriges fest