Edin Jusuframic är Årets dansare i Melodifestivalen 2017

Edin Jusuframic, husdansare i Melodifestivalen 2017.
Edin Jusuframic, husdansare i Melodifestivalen 2017.

Melodifestivalens husdansare Edin Jusuframic tar tillbaka titeln som Årets husdansare från 2015.

Melodifestivalens husdansare har inte legat på latsidan under årets turné. De har fått ställa upp och kört 100 procent under många mellanakter och öppningsnummer och har fått stå ut med discokulor på huvudet och linda in Daniel Norberg i folie.

När Melodifestivalfansen fick rösta på vilken husdansare de tyckte förtjänade titeln Årets dansare på Facebook blev det jämnt. I slutändan tog Edin Jusuframic hem priset, endast 6 procentenheter framför Nathalie Akselsen som vann titel i fjol.

– Woho! Gud vad roligt, tack så mycket! Fan vad kul! Då måste jag typ gå in och läsa kommentarerna, säger Edin när han får reda på vinsten.

Dansar bland annat med Boris, Benjamin och Mariette

Du känner säkert igen Edin från bland annat Boris René och Benjamin Ingrossos nummer i år. Han var även en av dansarna som dansade i bungylinor bakom Mariette i Melodifestivalen 2017.

Det här är tredje året i rad som Edin är en av husdansarna i Melodifestivalen, men han har ändå hunnit ta hem priset som Årets dansare inte mindre än två gånger.

– Fan vad gulliga de är! Men vad roligt, tack så mycket till alla som har röstat. Vad kul att veta att det uppskattas så mycket!

Melodifestivalen

Musiktävling