”Helt chockad” – Edin Jusuframic är Årets dansare i Melodifestivalen 2015

Foto: Stina Stjernkvist/SVT
Edin Jusuframic.

Först vann han utmärkelsen som en del i Årets grupp. Nu har Edin Jusuframic röstats fram till Årets dansare i Melodifestivalen 2015.

Melodifestivalen är en tävling i musikunderhållning där dansen är ett viktigt inslag. Ett stort antal skickliga dansare har medverkat i de 28 bidragen och alla mellanakter och öppningsnummer under festivalen.

Men en av dem har berört folket lite extra. Det stod klart när omröstningen till Melodifestivalens webbpris i kategorin Årets dansare avgjordes.

Edin: ”Helt chockad”

Edin Jusuframic blev först uppmärksammad på att han var en av fyra nominerade till Årets dansare via en bekant på Facebook.

– Först blev jag jätteförvånad när jag såg att jag var nominerad och visste inte vad det var. När jag insåg att det var på riktigt blev jag helt chockad, säger han.

Tredje webbpriset

Omröstningen i kategorin Årets dansare skiljer sig från de flesta andra i Melodifestivalens webbpris. Omröstningen avgörs på Facebooksidan SVT Melodifestivalen, där bilder läggs upp på de fyra nominerade dansarna. Dansaren med flest Gilla-markeringar vinner.

– Jag blev sjukt glad och tacksam för alla som lajkat bilden och tycker att jag förtjänar det, säger Edin.

I Melodifestivalens webbpris 2015 är det sedan tidigare klart att Edin Jusuframic har en utmärkelse för sin medverkan i Årets grupp – huskören och husdansarna. Dessutom knep han andraplatsen som koreografi i omröstningen Årets koreografi för sitt arbete med Dinah Nahs "Make Me (La La La)". I Melodifestivalens webbpris 2012 fick han dela på priset för Årets scenshow, eftersom han var med som dansare i Danny Saucedos vinnande bidrag "Amazing".

”Berör och har inlevelse”

Edin Jusuframic blir lovebombad i kommentarerna till sin bild i omröstningen om Årets dansare på Facebook.

– Det var någon form av bekräftelse på det man gör. Vissa påverkas tydligen av min dans, och det var sjukt vilken positiv respons jag fick. Att folk tycker att jag berör och har inlevelse är värmande ord.

Hur kan alla dina fans följa dig under resten av året?

Det är väldigt enkelt. De som vill följa mig kan hänga på på Instagram, Twitter och Facebook, jag heter Edin Jusuframic överallt.

Så tyckte folket

Här är några av kommentarerna från de som röstade på Årets dansare 2015 på Facebook:

Harrine Ines Nail-Lash Bravin: "Blir glad av att se honom."

Annica Lindström: "Ååå älskar Edin, vilken glädje och sån sjukt härlig känsla att se live! Han fångar en verkligen!"

Maria Svanlind: "Har velat rösta på honom i alla program. Edin och Filippa är helt klart bäst. Och Åkarp..."

Annelie Lindahl "Jag håller med er alla! Hans inlevelse när han dansar e fångande."

Johanna Sundgren "Har varit kär sen första entrén med pom pom:-)"

Marielle Marre: "Edo är en solklar vinnare! Energin, glädjen, närvaron han förmedlar från scenen är otrolig:)) allas favorit från mormors till småttingarna!! Lycka till Edo"