Edward af Sillén och Daniel Réhn ska säkra succén i Eurovision 2016

Foto: Pär Källman/SVT

Humor och kärlek till programmet. Det är nyckelorden för duon som ska ge innehåll till Eurovision Song Contest 2016.

Manusgänget från 2013 är tillbaka.

Petra Mede och Måns Zelmerlöw är presenterade som programledare för Eurovision Song Contest 2016 i Globen.

Samtidigt blev det klart att Edward af Sillén och Daniel Réhn skriver manus till föreställningarna. Edward af Sillén står för programmens regi.

”Levererar alltid”

Då jublar Petra Mede, som jobbade med duon i Eurovision i Malmö för tre år sedan.

– Arbetar man med überproffsen Edward af Sillén och Daniel Réhn är det i princip bara att luta sig tillbaka och ta emot det som kommer. De levererar alltid, säger programledaren.

Petra Mede blev hyllad internationellt efter Eurovision för tre år sedan och har i en webbomröstning utsetts till tävlingens bästa programledare genom tiderna.

Fortsätter i samma anda

Edward af Sillén, som annars hörs som svensk kommentator i Eurovision Song Contest, har ett långt och nära samarbete med Petra Mede bakom sig. De jobbade tillsammans redan när Petra var programledare för Melodifestivalen 2009. Han skrev också manus för Måns Zelmerlöw när denne var programledare för Melodifestivalen 2010.

Nu lovar han att bygga vidare på arbetet från Eurovision Song Contest 2013.

– För oss är det en ära att få skriva manus till Eurovision igen. Dessutom till ett programledarpar som är som klippt och skuret till rollen. Vi tänker fortsätta i samma anda som 2013 med mycket humor och kärlek till programmet, säger han.

Edward af Sillén och Daniel Réhn skriver också manus till Melodifestivalen 2016.

Melodifestivalen 2019

Hela Sveriges fest