Edward af Sillén om Eurovision Song Contest 2016: ”Det är inte klokt hur mycket kärlek vi har fått”

Edward af Sillén och petra Mede

Regissören och manusförfattaren Edward af Sillén är överväldigad av responsen på årets Eurovision. ”Det kunde inte ha gått bättre”, säger Edward.

Lovorden har haglat över Eurovision Song Contest 2016. Edward af Sillén som har regisserat Eurovision och tillsammans med Daniel Rehn stått för manuset är överväldigad av responsen.

– När man gör ett sånt här program är man så beredd på att folk ska tycka saker och att folk ska såga en, för det gör man så gärna med de här programmen. Det är någonting med Melodifestivalen och Eurovision som gör att folk älskar att såga det, säger Edward och fortsätter.

– Men så mycket kärlek som vi har fått nu det är ju inte klokt. Jag är överväldigad och väldigt lycklig, säger Edward af Sillén.

”Det kunde inte ha gått bättre”

De positiva reaktionerna på både programledarnas insatser, shownumren och mellanakterna betyder mycket för Edward af Sillén.

– Jag kan inte nog understryka hur mycket det betyder. Nöjd är ett svårt ord men jag är lycklig så ska jag säga, säger Edward och utvecklar sitt resonemang.

– Som kreatör är det oftast man lämnar saker och tänker ”Blev det bra? Är man nöjd? Åh, fasen jag kunde ha gjort det bättre” etcetera.

– Men jag måste säga, och jag säger det med alla ödmjukhet, jag vet inte om det kunde ha gått bättre det här. Alltså jag är så lycklig över hur allting togs emot, för publikens kärlek till det vi gjorde.