Frans succé på Grammisgalan – vann årets låt för If I Were Sorry efter Melodifestivalen och Eurovision 2016

Frans Jeppsson Wall prisades på Grammisgalan. If I Were Sorry blev Årets låt – bland annat i konkurrens med Håkan Hellström och Zara Larsson. ”Jag är så nervös så jag skakar”, sa Frans från scenen.

Under tisdagen hölls årets Grammisgala vid Konserthuset i Stockholm. Melodifestivalvinnaren Frans vann i kategorin Årets låt för "If I Were Sorry". Låten slutade femma i Eurovision i Stockholm förra året.

– Detta är jätteroligt. För exakt ett år sedan släppte vi denna låten. Jag kan knappt beskriva denna resa. Det har varit helt fantastiskt. Det är på grund av alla fantastiska runt om kring mig, sa Frans från scenen.

Frans: ”Nervös så jag skakar”

Artisten verkade tagen efter att ha tagit emot priset för årets låt på Grammisgalan.

– Jag är så nervös så jag skakar. Det är väldigt trevligt det här. Tack så jättemycket, ha det bra, sa Frans i sitt tacktal avslutningsvis.

Frans fick ta emot priset bland annat i konkurrens med Miriam Bryant ("Black Car"), Håkan Hellström ("Din tid kommer"), Zara Larsson ("Aint My Fault") och Mellobidraget "Bada nakna" med Samir och Viktor.

Andra Melodifestivalbidraget någonsin att vinna Årets låt på Grammis

Efter femteplatsen i hemma-Eurovision i Globen var "If I Were Sorry" också internationellt den mest spelade låten av samtliga ESC-bidrag det året.

– Jag är oerhört stolt och glad över Frans framgångar med "If I Were Sorry" både i Sverige och internationellt. Och att Melodifestivalens vinnare blir vald till Årets låt på Grammisgalan känns väldigt stort. Det är andra gången som en låt från Melodifestivalen vinner i kategorin på Grammis. Senast var 1995 då Cecilia Vennersten vann med "Det vackraste", säger Melodifestivalens tävlingsproducent Christer Björkman.

Se också: Allt om Grammisgalan!

Melodifestivalen 2019

Hela Sveriges fest