Elin Petersson är klar för Melodifestivalen 2013

Foto: Gustav Dahlander/SVT
Elin Petersson.

"Island". Så heter bidraget som vunnit Allmänhetens tävling och är klart för Melodifestivalen 2013. Låten är skriven av Elin Pettersson. Och nu ser Christer Björkman gärna att låtskrivaren också ställer upp som artist.

I Allmänhetens tävling kan vem som helst som aldrig haft musik utgiven som låtskrivare kämpa om en reserverad plats i Melodifestivalen. Tävlingen avgjordes för några veckor sedan när urvalsjuryn sammanträdde.

Vinnaren blev den engelskspråkiga låten "Island", skriven och framförd av Elin Petersson.

– Juryn föll totalt för Elin Peterssons ton och originalitet. Det fanns aldrig någon tvekan om att hon var den givna vinnaren av Allmänhetens tävling, säger Christer Björkman, producent för Melodifestivalen.

Kan vara med som artist

Allmänhetens tävling säkerställer att minst en oetablerad låtskrivare får med en låt i Melodifestivalen. Oetablerade artister kan i stället komma med genom att vinna musiktävlingen Svensktoppen nästa, som Terese Fredenwall gjorde i slutet av augusti.

Men nu öppnar Christer Björkman för att även Elin Petersson ska vara med som artist.

– Med tanke på att hon var en glasklar vinnare i juryrummet finns det ingen anledning att någon annan än Elin framför bidraget. Låten och Elins artisteri hör ihop, säger Christer Björkman, producent för Melodifestivalen.

Övriga låttitlar avslöjas snart

Eftersom oetablerade artister och låtskrivare har kunnat kvala in genom Svensktoppen nästa och Allmänhetens tävling finns inte Webbjokern inför Melodifestivalen 2013.

Övriga bidrag i Melodifestivalen 2013 kommer att presenteras inom några veckor. Låtarna spelas för första gången på Melodifestivalen.se på torsdagen samma vecka som de tävlar.

Melodifestivalen 2019

Hela Sveriges fest