Elin Petersson får egen liten ö – och specialgitarr

Bild på Elin Petersson
Plattformen lyser upp.

Från en Melodifestivaldebutant till en annan. Nu tar Elin Petersson plats i arenan – på en stor plattform.

Eddie Razaz ledord för "Alibi" är tempo – Elin Peterssons för "Island" är definitivt avskalat. Plattformen som Petersson står på under hela numret är ungefär en halv till en meter hög. Men till sist spricker den upp – och blir en egen liten, vitt lysande ö.

– Det är min lilla ö som är hel min värld, som krackelerar lite grann, säger hon.

Släktbanden till Lisa Miskovskys sångröst är självklara.

LED-balkarna är nedsläckta – och i stället satsar Petersson på vita ljusslingor från scenkanten ut mot publikhavet, samtidigt som bakgrundsljuset går i blåa nyanser.

Specialgitarr med på scen

Elin Petersson har även med sig en specialgitarr på scen. Det är en rundare form av gitarr av märket Dobro – och är smyckad med en cirkelformad metallplatta.

Under tredje repetitionen byter Petersson, som är ensam på scenen under hela numret, färg på de smala ljusstråkarna – till en något varmare nyans.

Elin vann Allmänhetens tävling

Noterbart är att Peterssons egenskrivna låt "Island" kom med i Melodifestivalen efter att ha vunnit Allmänhetens tävling.

Även Elin Petersson bjuder på lite rökmaskineri – och fyller under sin sista arenarepetition de främre raderna, med det samlade medieuppbådet, och catwalk med rök.

Melodifestivalen 2019

Hela Sveriges fest