Eric Saade: Måns kommer promenera hem Eurovision Song Contest 2015

Foto: Janne Danielsson/SVT
Eric Saade i Inför Eurovision Song Contest 2015.

Sverige har ett jätteläge att vinna Eurovision Song Contest 2015. Det menar panelen i det sista avsnittet av Inför Eurovision Song Contest.

På tisdagskvällen klockan 21 sänds det sista avsnittet av införprogrammet i SVT1. Panelen med Kristin Amparo, Christer Björkman, Sarah Dawn Finer, Tess Merkel och Eric Saade har sågat många bidrag – men höjt bland annat Australien till skyarna.

Eric Saade: ”Fruktansvärt dåliga”

Inför inspelningen av avsnitt fyra kunde Eric Saade konstatera att det är kul att sitta i panelen i Inför Eurovision Song Contest.

– Man blir både yr och glad. Mest yr, eftersom låtarna är så fruktansvärt dåliga. Men det är bra på ett sätt, för jag tror att Måns kommer att promenera hem det här. Förutom Australien finns det inget annat hittills som är i närheten av bra, säger han.

Temat: Ballader

Det lugna tempot i många av de andra bidragen är ett tema för årets tävling, enligt Eric Saade.

– Det är mycket ballader. Det är också bra för Sverige. Men det är svårt att se en trend i Eurovision eftersom allt spretar, säger han.

”Omotiverade duetter”

Programledaren Sarah Dawn Finer ser också till det lite utdragna och långsamma när hon sammanfattar året. Många av bidragen i Eurovision Song Contest 2015 är allvarstyngda.

– Jag tycker inte att det är ett jättebra år. Det är lite för mycket longörer, för mycket omotiverade duetter som blir transportsträckor, säger hon.

”Måns kommer att ha en jättechans”

Men Sarah Dawn Finer är inte lika negativt inställd som sin panelkollega.

– De låtar som sticker ut gör verkligen det, och det gör att jag tror att Måns kommer att ha en jättechans. Det känns kul för Sverige att vi skickar något som håller abnormt hög klass i år både sett till nummer, artist och låt. Han har inte så många andra moderna poplåtar att tävla mot.

Bidragen i fjärde programmet

I den här ordningen ser du bidragen bedömas i det sista avsnittet av Inför Eurovision Song Contest 2015:

1. Israel: Nadav Gudej – Golden Boy
2. Lettland: Aminata – Love Injected
3. Azerbajdzjan: Elnur Huseynov – Hour Of The Wolf
4. Island: Maria Olafs – Unbroken
5. Sverige: Måns Zelmerlöw – Heroes
6. Schweiz: Mélanie René – Time To Shine
7. Cypern: John Karayiannis – One Thing I Should Have Done
8. Slovenien: Maraaya – Here For You
9. Polen: Monika Kuszyńska – In the Name of Love
10. Tyskland: Ann Sophie – Black Smoke