Slagthuset blir Euroclub under Eurovision 2013

Slagthuset blir Euroclub under Eurovision Song Contest i Mlamö.
Slagthuset blir Euroclub under Eurovision Song Contest i Mlamö.

Nu står det klart att Slagthuset i Malmö blir värd för Euroclub under Eurovision Song Contest i Malmö i maj. Med Euroclub vill SVT och Malmö stad skapa en attraktiv mötesplats för de svenska och utländska gästerna, de tävlande artisterna, media och fansen.

Eurovision Song Contest 2013 är tänkt att ta över på åtskilliga platser i Malmö. Moriska Paviljongen har tidigare pekats ut som lämplig lokal för Euroclub, men nu är det alltså klart att Slagthuset blir värd för nattklubben.

– Slagthuset är en stor lokal med många möjligheter. Det gör att vi kommer att kunna vara generösa mot våra gäster, som ska känna sig välkomna till Euroclub, säger Karin Karlsson Malmö stads projektledare för ESC 2013.

Andra skäl som gjorde att valet föll på Slaghuset, är att kommunikationerna dit är mycket bra, säkerheten är god och att lokalen är utrustad med modern teknik som gör att repetitionerna från Malmö arena kan visas på storskärm i lokalen.

Euro Fan Café på Moriskan

Moriskan blir årets Euro Fan Café, en öppen mötesplats för fans och allmänhet med generösa möjligheter för fester och events under hela Eurovision Song Contest i Malmö.

– Moriskan och Slagthuset blir förträffliga ställen för fester och firande av Eurovision Song Contest. Jag ser fram emot ett Malmö som sjuder av musikalisk festyra i maj, säger Christel Willers, Head of Relations för ESC.