FO&O:s ”dödsplattform” i Melodifestivalen 2017 – smygtitta på Gotta Thing About You

FO&O

Så här blir FO&O:s show i Melodifestivalen 2017 med bidraget Gotta Thing About You i deltävling tre i Växjö.

Scenshow

Innan gruppen ens startat repetitionen hissas en triangelformad plattform ned från taket. Precis som för Eric Saade 2015 verkar det som om den ska hissas upp i slutet av numret. Hans hiss fick fort smeknamnet "dödsplattformen". Nu tar FO&O tillbaka tricket till tävlingen.

Repetitionen

– Nej, fy fan vad läskigt! hörs Omar Rudberg utbrista innan duon ska hissas upp.

Plattformen hissas omkring fyra, fem meter upp i luften och innan trion kliver på får de på sig spännen som håller dem fast. Till skillnad från för Saade finns här inget räcke som skyddar gruppen, utan här gäller det att Felix, Omar och Oscar får på sig banden i tid.

– Trion spänns hastigt fast i en ställning på plattformens mitt och hissas upp mot taket. Ställningen skakar lite när medlemmarna tar i i sista refrängen, men ingen av medlemmarna rör en min, skriver SVT:s Melodifestivalreporter Evelina Galli i direktrapporten från repetitionerna på svt.se/melodifestivalen.

Låten

Är bland annat skriven av legendaren Robert Mutt Lange. Den har ett igenkänningsbart 90-talssound och i kulissen står Erik Segerstedt och Gabriel Alares och körar.

Recensioner

DN: Fahl på festival.

Popmuzik.se.

Schlagerbloggen Aftonbladet.

Melodifestivalklubben.