Filippa Bark i Melodifestivalen 2015: ”Jag kommer lära artisterna viktiga saker”

Sissela Benn som Filippa Bark.

En 14-åring med bestämda åsikter är Melodifestivalens nya praktikant. Filippa Bark vill visa att alla ungdomar inte är ytliga och vill vara med i Paradise Hotel, tror att hon och artisterna kan lära sig en hel del av varandra och tycker att Måns Zelmerlöw verkar fin på insidan.

Nu ansluter sig ytterligare ett namn till Melodifestivalen 2015. Sanna Nielsen och Robin Paulsson får sällskap av Filippa Bark som kommer att praktisera under Melodifestivalturnén.

– Jag kommer att intervjua artisterna och vara där som en representant för ungdomen. Jag tror det är viktigt att visa att alla ungdomar inte är ytliga och vill vara med i Paradise Hotel. En del vill faktiskt ta ansvar och vara med i elevrådet och sånt, berättar Filippa.

Hur tror du det kommer att vara att hänga med artisterna?

– Jag tror vi har mycket att lära av varandra. Jag kan lära dem om viktiga saker som till exempel tungmetaller i vattendrag och mobbning och att man inte behöver banta för att få en kille. Och de kan lära mig hur det känns att ha tur och födas vacker och få allt man pekar på.

Du är ju singel, är det någon av artisterna som gör dig lite extra knäsvag?

– Jag är inte en sån som blir knäsvag, men jag tycker Måns Zelmerlöw verkar väldigt fin på insidan.

Vad tycker du om programledarna Sanna och Robin, då?

– De är mycket professionella och duktiga. Men lite falska. Fast bra.

Christer Björkman berättar att Filippa har höga ambitioner med sin praktik.

– Filippa tror sig veta att det är hon som kommer att vara programledare nästa gång vi vinner Eurovision Song Contest. Därför tycker hon att hon behöver lite praktik och lära känna sammanhanget lite.

Christer avslöjar att det är lite av en chansning att släppa lös en 14-åring i Sveriges största tv-program.

– Hon lever sitt eget liv, det är så hon fungerar. Jag skulle tro att hon tycker det är lite hennes artister allihop så jag tror inte hon kommer att ta någon större hänsyn till programledarna och vad de gör. Hon är ju rätt oberäknelig också som person så det är ingen riktigt som styr henne utan hon har sin egen agenda.

Om hon nu gör bra ifrån sig, skulle det vara möjligt för henne att leda Eurovision?

– Ja det återstår ju att se, skrattar Christer.

Melodifestivalen 2019

Hela Sveriges fest