Frans Jeppsson Wall efter finalen i Eurovision 2016: ”Vilken kväll, jag är så tacksam”

Frans Jeppsson Wall.

Frans slutade på en hedrande femteplats – och firar dubbelt efter finalen. Nu toppar han listorna.

Frans med ”If I Were Sorry” fortsatte Sveriges framgångsrika svit i Eurovison Song Contest och slutade på en femteplats.

– Vilken kväll! Publiken i Globen var fantastisk. Jag finner inga ord, jag är bara så tacksam, säger Frans.

Responsen när Frans framförde låten i arenan var enorm och när svt.se/eurovision mötte honom backstage direkt efter att han hade klivit av scenen var han i chocktillstånd.

– Vad ska jag säga... Allt gick bättre än vad jag förväntade mig, jag är i chock!

Kände inte av några nerver

Men väl i greenroom var Frans inte särskilt nervös och han fick också peppande ord från Justin Timberlake, som tyckte att Frans framträdande var grymt.

– Jag satt där och om jag ska vara helt ärlig så tänkte jag inte mycket på röstningen alls, jag var bara liksom konstant glad och när andra fick poäng gick jag fram och applåderade dem, säger Frans.

Hyllar Jamalas bidrag

Frans passar också på att hylla vinnaren Jamala.

– Det är en så dramatisk och berörande låt på alla sätt. En otroligt värdig vinnare verkligen, jag tycker låten var underbar.

Firar dubbelt

Nu ser Frans och teamet fram emot efterfesten – och de firar dubbelt. Efter finalframträdandet klev han nämligen förbi samtliga konkurrenter i finalen – och spelas nu mest i världen av årets Eurovisionartister.

– En topp fem-placering är otroligt bra och Frans gjorde ett fantastiskt framträdande. Dessutom toppar vi både download och streaming-listorna i Europa, säger Frans manager Tove Blum.

Och under sändningen av finalen i Eurovision Song Contest gick "If I Were Sorry" upp som etta på Itunes – i hela världen.

Melodifestivalen 2019

Hela Sveriges fest